defacto_pan
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

En namninsamling för att hålla Risk- och räddningsprogrammet kvar på Bengtsgården i Rosersberg har startats av elever. Kontraktet med kommunen löper ut 2020 och insamlingen kräver att avtalet förlängs.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, poängterar att det inte är fråga om en nedläggning av Risk- och räddning utan att verksamheten flyttas.
– Lokalavtalet för Arlandagymnasiets lokal Bengtsgården i Roserberg löper ut 2020 och man bedömer att en förlängning inte är aktuell. Det betyder att de elever som idag går sitt första år kommer att gå sitt sista år i Kunskapens hus där majoriteten av Arlandagymnasiets elever studerar, uppger Mattias Askerson (M) för märsta.nu

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare version att det var tidigare elever som startat namninsamlingen. Det stämmer inte utan det är nuvarande elever.

sigtunavatten_standard

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtuna_funkis
frisyr_december

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

korpen_jan-feb

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

connys
funkis_2
banner_trerosor
nrh