arlandagolf_pan_aug
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

marstakalaset_artikel

En namninsamling för att hålla Risk- och räddningsprogrammet kvar på Bengtsgården i Rosersberg har startats av elever. Kontraktet med kommunen löper ut 2020 och insamlingen kräver att avtalet förlängs.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, poängterar att det inte är fråga om en nedläggning av Risk- och räddning utan att verksamheten flyttas.
– Lokalavtalet för Arlandagymnasiets lokal Bengtsgården i Roserberg löper ut 2020 och man bedömer att en förlängning inte är aktuell. Det betyder att de elever som idag går sitt första år kommer att gå sitt sista år i Kunskapens hus där majoriteten av Arlandagymnasiets elever studerar, uppger Mattias Askerson (M) för märsta.nu

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare version att det var tidigare elever som startat namninsamlingen. Det stämmer inte utan det är nuvarande elever.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

miljopris_helsida
arlanda_golf_juli
colorama_april2
defacto_helsida
marstakalas_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar_centrum

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

happyhomes_2019

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sportfiske_sommar
miljopris_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
connys