centrum_tvaar
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

centrum_tvaar

En namninsamling för att hålla Risk- och räddningsprogrammet kvar på Bengtsgården i Rosersberg har startats av elever. Kontraktet med kommunen löper ut 2020 och insamlingen kräver att avtalet förlängs.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, poängterar att det inte är fråga om en nedläggning av Risk- och räddning utan att verksamheten flyttas.
– Lokalavtalet för Arlandagymnasiets lokal Bengtsgården i Roserberg löper ut 2020 och man bedömer att en förlängning inte är aktuell. Det betyder att de elever som idag går sitt första år kommer att gå sitt sista år i Kunskapens hus där majoriteten av Arlandagymnasiets elever studerar, uppger Mattias Askerson (M) för märsta.nu

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare version att det var tidigare elever som startat namninsamlingen. Det stämmer inte utan det är nuvarande elever.

ridskola_2019_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida
banner_trerosor
sigtunavatten_standard
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

happyhomes_2019

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

arlandagolf

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

icavalsta_semlor
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

sangensemble
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet