bovard_sh
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

rosta_sigtuna2

En namninsamling för att hålla Risk- och räddningsprogrammet kvar på Bengtsgården i Rosersberg har startats av elever. Kontraktet med kommunen löper ut 2020 och insamlingen kräver att avtalet förlängs.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, poängterar att det inte är fråga om en nedläggning av Risk- och räddning utan att verksamheten flyttas.
– Lokalavtalet för Arlandagymnasiets lokal Bengtsgården i Roserberg löper ut 2020 och man bedömer att en förlängning inte är aktuell. Det betyder att de elever som idag går sitt första år kommer att gå sitt sista år i Kunskapens hus där majoriteten av Arlandagymnasiets elever studerar, uppger Mattias Askerson (M) för märsta.nu

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare version att det var tidigare elever som startat namninsamlingen. Det stämmer inte utan det är nuvarande elever.

mp_eu
varfest_helsida
happyhomes_2019
v_eu_helsida
oppning_helsida
moderaternamaj
rosta_sigtuna2
eu_sap
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

connys
defacto_outsider
sap_outsider_eu
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
bonava_maj_outsider
colorama_april
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
oppning_outsider
nrh
v_eu
fme_outsider