centrum_host
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

centrum_farsdag_artikel

En namninsamling för att hålla Risk- och räddningsprogrammet kvar på Bengtsgården i Rosersberg har startats av elever. Kontraktet med kommunen löper ut 2020 och insamlingen kräver att avtalet förlängs.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, poängterar att det inte är fråga om en nedläggning av Risk- och räddning utan att verksamheten flyttas.
– Lokalavtalet för Arlandagymnasiets lokal Bengtsgården i Roserberg löper ut 2020 och man bedömer att en förlängning inte är aktuell. Det betyder att de elever som idag går sitt första år kommer att gå sitt sista år i Kunskapens hus där majoriteten av Arlandagymnasiets elever studerar, uppger Mattias Askerson (M) för märsta.nu

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare version att det var tidigare elever som startat namninsamlingen. Det stämmer inte utan det är nuvarande elever.

sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
ica_oktober
fme_oktober

Turist arbetade på airside

Nyheter I samband med en rutinkontroll på Arlanda i helgen upptäckte Gränspolisen att anställd på Arlanda inte hade rätt att arbeta i landet.

happyhomes_2019
centrum_farsdag
greeknighthelsida
greeknight_outsider
nrh
colorama_april2
connys