moderat_sommar
Foto: Insändarbild

Risk för sopkaos

Renonorden som har sophämtningsavtalet i bland annat Sigtuna kommun riskerar konkurs vilket skulle skapa ett sopkaos, rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel

Enligt SVT Stockholm är Renonorden i akut behov av pengar och experter varnar för konkurs. Renonorden sköter somhämtning i bland annat Sigtuna kommun. I Stockholms kommun känner man inte till problemet med Renonordens ekonomi:
– Nej det känner jag inte till. Vi har tittat på kreditvärdighet och så länge man inte har några betalningsanmärkningar och högsta kreditvärdighet tycker jag att det ser bra ut, säger Marita Söderqvist, projektchef på Stockholm Vatten och Avfall, till SVT Stockholm.

Renonordens VD Harald Rafal vill inte kommentera situationen. Enligt SVT ska man ha vunnit upphandlingar genom att lägga sig lågt, något som nu får konsekvenser. Ett alternativ som övervägs i Stockholm om Renonorden går i konkurs är att sätta ut containers där invånare kan slänga sitt avfall.

Greger Svensson, VD på Sigtuna Vatten & Renhållning, säger till märsta.nu att den information man har fått från Reno Norden Sverige är att företaget går bra.
– Vi har i dagsläget ingen back up plan men kommer att följer utvecklingen i frågan noga. Frågan kommer även att tas upp i samband med Sigtuna Vatten & Renhållnings ordinarie styrelsemöte i kväll.

Uppdaterad kl. 10.56

happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider