defacto_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Risk för polisbrist i Norrort

Inom kort kommer det i Norra Stockholm dit Sigtuna kommun tillhör att saknas poliser till 600 arbetspass rapporterar Expressen.

Expressen har granskat polisen och deras arbete i fram för allt Stockholm, granskningen visar att det varit underbemannat i flera distrikt. Polistätheten i Sverige är nere på 195 poliser per 100 000 invånare. En låg siffra som dras ner av att poliser arbetar med annat än kärnverksamheten, exemplevis personalavdelning, IT eller kommunikation.

24 poliser skulle vakta 1,1 miljoner
Under ett arbetspass en söndag i slutet av februari vaktades Polisområde Syd av tolv polisbilar med två poliser i vardera, samtidigt som 10 procent av landets befolkning bor i området. 24 poliser med uppdrag att vakta 1,1 miljoner invånare. Bristen kan snart slå till mot Polisområde Nord som Sigtuna tillhör.

Saknas 20 heltidstjänster
Det saknas poliser till 600 arbetspass i Stockholm Nord som sträcker sig från Solna till Norrtälje. Arbetspass inom utryckningsverksamheten den kommande åttaveckorsperioden. De saknas därmed 20 heltidsanställda poliser enligt Expressen i Stockholm Nord för att nå den lägsta nivån av godkänd bemanning. De poliser som är i tjänst prioriteras till 112-larm och det finns inte så mycket mer resurser att arbeta på den förebyggande och uppsökande verksamheten.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

happy_homes_juli
sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
julbanner2
fme_jul
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

lager_bilnet
defacto_host2018
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

komvuxq3_4
objekt2
colorama_vinter
objekt3
connys
funkis_2
nrh_lania
sigtunavatten_standard
vanster_jul
outsider
objekt4