centrum_ettar
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Risk för polisbrist i Norrort

Inom kort kommer det i Norra Stockholm dit Sigtuna kommun tillhör att saknas poliser till 600 arbetspass rapporterar Expressen.

Expressen har granskat polisen och deras arbete i fram för allt Stockholm, granskningen visar att det varit underbemannat i flera distrikt. Polistätheten i Sverige är nere på 195 poliser per 100 000 invånare. En låg siffra som dras ner av att poliser arbetar med annat än kärnverksamheten, exemplevis personalavdelning, IT eller kommunikation.

24 poliser skulle vakta 1,1 miljoner
Under ett arbetspass en söndag i slutet av februari vaktades Polisområde Syd av tolv polisbilar med två poliser i vardera, samtidigt som 10 procent av landets befolkning bor i området. 24 poliser med uppdrag att vakta 1,1 miljoner invånare. Bristen kan snart slå till mot Polisområde Nord som Sigtuna tillhör.

Saknas 20 heltidstjänster
Det saknas poliser till 600 arbetspass i Stockholm Nord som sträcker sig från Solna till Norrtälje. Arbetspass inom utryckningsverksamheten den kommande åttaveckorsperioden. De saknas därmed 20 heltidsanställda poliser enligt Expressen i Stockholm Nord för att nå den lägsta nivån av godkänd bemanning. De poliser som är i tjänst prioriteras till 112-larm och det finns inte så mycket mer resurser att arbeta på den förebyggande och uppsökande verksamheten.

forskontor

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

sigtuna_bygglov
aretsforetag

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

pedagog2018

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

februari
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

valet2018

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Politik Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

standard
Festspecialisten – Standard
nfc_vinter
outsider_defacto
standard_ridskola
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
objekt2
objekt4
veterankraft_standard
objekt3
matcher_skanela
standard_start
sigtunavatten_standard
sangensemble