moderaterna_tack
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Risk för polisbrist i Norrort

Inom kort kommer det i Norra Stockholm dit Sigtuna kommun tillhör att saknas poliser till 600 arbetspass rapporterar Expressen.

Expressen har granskat polisen och deras arbete i fram för allt Stockholm, granskningen visar att det varit underbemannat i flera distrikt. Polistätheten i Sverige är nere på 195 poliser per 100 000 invånare. En låg siffra som dras ner av att poliser arbetar med annat än kärnverksamheten, exemplevis personalavdelning, IT eller kommunikation.

24 poliser skulle vakta 1,1 miljoner
Under ett arbetspass en söndag i slutet av februari vaktades Polisområde Syd av tolv polisbilar med två poliser i vardera, samtidigt som 10 procent av landets befolkning bor i området. 24 poliser med uppdrag att vakta 1,1 miljoner invånare. Bristen kan snart slå till mot Polisområde Nord som Sigtuna tillhör.

Saknas 20 heltidstjänster
Det saknas poliser till 600 arbetspass i Stockholm Nord som sträcker sig från Solna till Norrtälje. Arbetspass inom utryckningsverksamheten den kommande åttaveckorsperioden. De saknas därmed 20 heltidsanställda poliser enligt Expressen i Stockholm Nord för att nå den lägsta nivån av godkänd bemanning. De poliser som är i tjänst prioriteras till 112-larm och det finns inte så mycket mer resurser att arbeta på den förebyggande och uppsökande verksamheten.

hostfest_centrum
defacto_host2018
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

happy_homes_juli

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
nfc_vinter
sportfiske_banner
sbrf_sep
objekt4
Norra Redovisningshuset
objekt2
connys
komvuxq3_4
skanela_matcher18-19
sigtunavatten_standard
objekt3