midsommar
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Risk för polisbrist i Norrort

Inom kort kommer det i Norra Stockholm dit Sigtuna kommun tillhör att saknas poliser till 600 arbetspass rapporterar Expressen.

Expressen har granskat polisen och deras arbete i fram för allt Stockholm, granskningen visar att det varit underbemannat i flera distrikt. Polistätheten i Sverige är nere på 195 poliser per 100 000 invånare. En låg siffra som dras ner av att poliser arbetar med annat än kärnverksamheten, exemplevis personalavdelning, IT eller kommunikation.

24 poliser skulle vakta 1,1 miljoner
Under ett arbetspass en söndag i slutet av februari vaktades Polisområde Syd av tolv polisbilar med två poliser i vardera, samtidigt som 10 procent av landets befolkning bor i området. 24 poliser med uppdrag att vakta 1,1 miljoner invånare. Bristen kan snart slå till mot Polisområde Nord som Sigtuna tillhör.

Saknas 20 heltidstjänster
Det saknas poliser till 600 arbetspass i Stockholm Nord som sträcker sig från Solna till Norrtälje. Arbetspass inom utryckningsverksamheten den kommande åttaveckorsperioden. De saknas därmed 20 heltidsanställda poliser enligt Expressen i Stockholm Nord för att nå den lägsta nivån av godkänd bemanning. De poliser som är i tjänst prioriteras till 112-larm och det finns inte så mycket mer resurser att arbeta på den förebyggande och uppsökande verksamheten.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

varen2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
brf_englamarken
februari

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

Norra Redovisningshuset
sap_outsider
objekt3
veterankraft_standard
forskontor
standard_ridskola
objekt2
vuxentutbildning
connys
outsider_moderat
objekt4
outsider_defacto
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
val2018