defacto_pan2020
Anna Starbrink (L), Hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Risk för ny coronavåg

Det finns risk för ny coronavåg framåt slutet av sommaren om vi börjar tränas på badplatserna.

fraga_liberalerna

Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) oroas över en ny coronavåg i slutet av sommaren som belastar vården. Det är fullt möjligt med ökning av fall om trängsel ökar på badplatser och i parker.
– Jag förstår att folk längtar efter omväxling, frisk luft, varm sol och svalkande bad. Men om vi börjar trängas nu är risken att vi sätter igång en ny smittovåg av corona i juli. Och då kommer vi få många nya covid-fall i augusti. Sommarträngseln kan ge en ökad belastning på vården – och många fler, onödiga dödsfall i covid-19.

330 covid-19 patienter vårdades på sjukhus i torsdags enligt Starbrink, 41 av dessa vårdades på intensiven. Trycket är fortsatt mycket högt samtidigt som sjukvården i likhet med andra verksamheter går in i semestertider.
– Vi måste alla ta ansvar för att minska smittspridningen. Många framför allt yngre kanske tror att de är osårbara – men även unga personer kan bli svårt sjuka i covid-19. Och även om de klarar sig, blir de en del av smittspridningskedjan som drabbar äldre och andra i riskgrupp. Alla de som isolerat sig för att slippa bli sjuka, tänk på dem, visa solidaritet, fortsätter Starbrink.

Det är frihet under ansvar, poängterar Starbrink. Hon vädjar även till regeringen att överväga att sätta in andra åtgärder mot sommarträngseln och inte bara uppmaningar.

julen_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

manskold_helsida
kkdk_helsida
connys_helsida
helsida
kristina_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
julen_outsider
outsider
kristina_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh