moderat_sommar
Anna Starbrink (L), Hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Risk för ny coronavåg

Det finns risk för ny coronavåg framåt slutet av sommaren om vi börjar tränas på badplatserna.

centrum_artikel

Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) oroas över en ny coronavåg i slutet av sommaren som belastar vården. Det är fullt möjligt med ökning av fall om trängsel ökar på badplatser och i parker.
– Jag förstår att folk längtar efter omväxling, frisk luft, varm sol och svalkande bad. Men om vi börjar trängas nu är risken att vi sätter igång en ny smittovåg av corona i juli. Och då kommer vi få många nya covid-fall i augusti. Sommarträngseln kan ge en ökad belastning på vården – och många fler, onödiga dödsfall i covid-19.

330 covid-19 patienter vårdades på sjukhus i torsdags enligt Starbrink, 41 av dessa vårdades på intensiven. Trycket är fortsatt mycket högt samtidigt som sjukvården i likhet med andra verksamheter går in i semestertider.
– Vi måste alla ta ansvar för att minska smittspridningen. Många framför allt yngre kanske tror att de är osårbara – men även unga personer kan bli svårt sjuka i covid-19. Och även om de klarar sig, blir de en del av smittspridningskedjan som drabbar äldre och andra i riskgrupp. Alla de som isolerat sig för att slippa bli sjuka, tänk på dem, visa solidaritet, fortsätter Starbrink.

Det är frihet under ansvar, poängterar Starbrink. Hon vädjar även till regeringen att överväga att sätta in andra åtgärder mot sommarträngseln och inte bara uppmaningar.

studeravidare_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider