defacto_pan2020
Anna Starbrink (L), Hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Risk för ny coronavåg

Det finns risk för ny coronavåg framåt slutet av sommaren om vi börjar tränas på badplatserna.

Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) oroas över en ny coronavåg i slutet av sommaren som belastar vården. Det är fullt möjligt med ökning av fall om trängsel ökar på badplatser och i parker.
– Jag förstår att folk längtar efter omväxling, frisk luft, varm sol och svalkande bad. Men om vi börjar trängas nu är risken att vi sätter igång en ny smittovåg av corona i juli. Och då kommer vi få många nya covid-fall i augusti. Sommarträngseln kan ge en ökad belastning på vården – och många fler, onödiga dödsfall i covid-19.

330 covid-19 patienter vårdades på sjukhus i torsdags enligt Starbrink, 41 av dessa vårdades på intensiven. Trycket är fortsatt mycket högt samtidigt som sjukvården i likhet med andra verksamheter går in i semestertider.
– Vi måste alla ta ansvar för att minska smittspridningen. Många framför allt yngre kanske tror att de är osårbara – men även unga personer kan bli svårt sjuka i covid-19. Och även om de klarar sig, blir de en del av smittspridningskedjan som drabbar äldre och andra i riskgrupp. Alla de som isolerat sig för att slippa bli sjuka, tänk på dem, visa solidaritet, fortsätter Starbrink.

Det är frihet under ansvar, poängterar Starbrink. Hon vädjar även till regeringen att överväga att sätta in andra åtgärder mot sommarträngseln och inte bara uppmaningar.

defacto_helsida
boisigtuna
connys_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

centrum_helsida2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
kcbygg_aug_helsida
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider