moderaterna_riksdag
Fimpar i gatanFoto: Insändarbild

Håll Sverige Rent varnar för fler fimpar på gatan

Håll Sverige Rent varnar för att fimparna kan flytta från askkopparna till gatorna i samband med att rökförbundet införs i sommar.

Idag finns speciella rökrutor med askkoppar på en del allmänna platser. Men i samband med att rökförbudet införs 1:a juli kommer det att bli förbjudet att röka på exemplevis utanför handel, tågperronger och idrottsplatser. Risken finns då att rökare blossar på andra platser och att fimparna hamnar i naturen:
– Förbudet är förstås taget av folkhälsoskäl men man har nog inte tänkt på att rökaren nu flyttas till en plats utan askkoppar, säger Johanna Ragnartz på Håll Sverige Rent till SVT.

En miljard fimpar slängs i naturen varje år enligt Håll Sverige Rent, det är ett problem eftersom fimparna inte kan brytas ner naturligt i naturen och de kan läcka ut farliga ämnen. Nu tror Håll Sverige Rent att det kan leda till fler fimpar på gatorna.

2020_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021
defacto_helsida
julmarknad_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
connys
mp-outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
nrh
valsta_jul_outsider