centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Risk för blodbrist i påsk

Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

Det behövs påfyllning i blodlagren hos Blodcentralen i Stockholms län, därför uppmanar man både de vanliga blodgivarna men även nya att lämna blod. Män kan lämna blod fyra gånger om året och kvinnor tre, för att få lämna blod måste man ha fyllt 18 år, väga mer än 50 kilo och ha svensk id-handling.

Blod kan inte framställas på konstgjord väg och är dessutom en färskvara:
-Alla blodgrupper behövs. En enskild händelse, en operation där det uppstår en större blödning eller en olycka kan påverka blodlagret snabbt. Därför behövs det extra mycket blod inför långhelger då färre har möjlighet att ge blod, Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig på Blodcentralen i Stockholms län

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

festspec_corona_outsider
speedy_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider