sommar
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Risk för blodbrist i påsk

Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

marstakalaset_artikel

Det behövs påfyllning i blodlagren hos Blodcentralen i Stockholms län, därför uppmanar man både de vanliga blodgivarna men även nya att lämna blod. Män kan lämna blod fyra gånger om året och kvinnor tre, för att få lämna blod måste man ha fyllt 18 år, väga mer än 50 kilo och ha svensk id-handling.

Blod kan inte framställas på konstgjord väg och är dessutom en färskvara:
-Alla blodgrupper behövs. En enskild händelse, en operation där det uppstår en större blödning eller en olycka kan påverka blodlagret snabbt. Därför behövs det extra mycket blod inför långhelger då färre har möjlighet att ge blod, Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig på Blodcentralen i Stockholms län

marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
happyhomes_2019
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
defacto_outsider
connys