arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Risk för blodbrist i påsk

Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

rosta_sigtuna2

Det behövs påfyllning i blodlagren hos Blodcentralen i Stockholms län, därför uppmanar man både de vanliga blodgivarna men även nya att lämna blod. Män kan lämna blod fyra gånger om året och kvinnor tre, för att få lämna blod måste man ha fyllt 18 år, väga mer än 50 kilo och ha svensk id-handling.

Blod kan inte framställas på konstgjord väg och är dessutom en färskvara:
-Alla blodgrupper behövs. En enskild händelse, en operation där det uppstår en större blödning eller en olycka kan påverka blodlagret snabbt. Därför behövs det extra mycket blod inför långhelger då färre har möjlighet att ge blod, Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig på Blodcentralen i Stockholms län

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

happyhomes_2019
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
eu_sap
varfest_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
defacto_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
mp_eu_outsider
v_eu
colorama_april
sh_oppet
connys
nationaldag_out
sap_outsider_eu
fme_outsider
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
nrh