defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Risk för blodbrist i länet

Nu när planerad sjukvård återupptas så behövs mer blod.

centrum_artikel

Blodlagren som varit relativt stabila under sommaren kan behöva fyllas på nu när den planerade sjukvården kommer igång. Blodcentralen i Stockholms län uppmanar sina blodgivare att ge blod om man har möjlighet. Blodet behövs bland annat vid operationer, cancerbehandlingar, till kroniskt sjuka och vid förlossningar. Behovet är störst i storstadsregionerna:
– För att patienternas blodbehov ska kunna tillgodoses behöver blodlagren fyllas på, så både vana och nya blodgivare välkomnas att besöka oss nu i augusti, säger Mia Kvist, medicinskt ansvarig läkare vid Blodcentralen i Region Stockholm.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
nrh
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
vardcentral_outsider