defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Risk för bildelsstölder

Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna varnar nu för ökad risk för bildelsstölder.

Enligt ett inlägg av Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook så har Gränspolisen kunnat se att en större andel av bildelsstölderna sker genom att tjuvar öppnar bildörrar med reläsändare och mottagare.
– Detta innebär att två personer har en sändare och en mottagare. En används för att kunna känna av bilnyckelns sändning och den andra placeras vid fordonet. För att förenkla hur det fungerar, så lyckas dessa mottagare och sändare göra så att bilen tror sig känna av att bilnyckeln är i närheten av bilen, som då avlarmar den och går att öppna, skriver Polisen.

Tjuvarna kan därefter jobba ostört och plocka bildelar. Polisen uppmanar till att man inte placerar bilnyckeln nära entrén, hallen eller nära fönster för att då kan utrustningen som tjuvarna använder känna av bilnyckelns sändning om tjuvarna är utanför bostaden. Placera istället nycklarna på andra ställen.

icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

lager_bilnet
fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli
sigtuna_funkis
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

defacto_host2018
julbanner2
objekt2
objekt3
vanster_jul
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
objekt4
outsider
funkis_2
komvuxq3_4
connys
nrh_lania