arlandagolf_pan_aug
Foto: Daniel Iskander

Risk för bildelsstölder

Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna varnar nu för ökad risk för bildelsstölder.

Enligt ett inlägg av Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook så har Gränspolisen kunnat se att en större andel av bildelsstölderna sker genom att tjuvar öppnar bildörrar med reläsändare och mottagare.
– Detta innebär att två personer har en sändare och en mottagare. En används för att kunna känna av bilnyckelns sändning och den andra placeras vid fordonet. För att förenkla hur det fungerar, så lyckas dessa mottagare och sändare göra så att bilen tror sig känna av att bilnyckeln är i närheten av bilen, som då avlarmar den och går att öppna, skriver Polisen.

Tjuvarna kan därefter jobba ostört och plocka bildelar. Polisen uppmanar till att man inte placerar bilnyckeln nära entrén, hallen eller nära fönster för att då kan utrustningen som tjuvarna använder känna av bilnyckelns sändning om tjuvarna är utanför bostaden. Placera istället nycklarna på andra ställen.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider