defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Risk för bildelsstölder

Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna varnar nu för ökad risk för bildelsstölder.

sportlov_centrum

Enligt ett inlägg av Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook så har Gränspolisen kunnat se att en större andel av bildelsstölderna sker genom att tjuvar öppnar bildörrar med reläsändare och mottagare.
– Detta innebär att två personer har en sändare och en mottagare. En används för att kunna känna av bilnyckelns sändning och den andra placeras vid fordonet. För att förenkla hur det fungerar, så lyckas dessa mottagare och sändare göra så att bilen tror sig känna av att bilnyckeln är i närheten av bilen, som då avlarmar den och går att öppna, skriver Polisen.

Tjuvarna kan därefter jobba ostört och plocka bildelar. Polisen uppmanar till att man inte placerar bilnyckeln nära entrén, hallen eller nära fönster för att då kan utrustningen som tjuvarna använder känna av bilnyckelns sändning om tjuvarna är utanför bostaden. Placera istället nycklarna på andra ställen.

sangensemble
korpen_jan-feb
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

ridskola_2019_helsida
sportlov2019
happyhomes_2019
connys

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

banner_trerosor
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh