defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Risk för bildelsstölder

Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna varnar nu för ökad risk för bildelsstölder.

Enligt ett inlägg av Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook så har Gränspolisen kunnat se att en större andel av bildelsstölderna sker genom att tjuvar öppnar bildörrar med reläsändare och mottagare.
– Detta innebär att två personer har en sändare och en mottagare. En används för att kunna känna av bilnyckelns sändning och den andra placeras vid fordonet. För att förenkla hur det fungerar, så lyckas dessa mottagare och sändare göra så att bilen tror sig känna av att bilnyckeln är i närheten av bilen, som då avlarmar den och går att öppna, skriver Polisen.

Tjuvarna kan därefter jobba ostört och plocka bildelar. Polisen uppmanar till att man inte placerar bilnyckeln nära entrén, hallen eller nära fönster för att då kan utrustningen som tjuvarna använder känna av bilnyckelns sändning om tjuvarna är utanför bostaden. Placera istället nycklarna på andra ställen.

logistik_sigtuna
fme_helsida
sbrf_helsida
sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

colorama_april2

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

nrh
fme_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
defacto_outsider
connys
colorama_april