sh_kulturtorget
Foto: Daniel Iskander

Risk för bildelsstölder

Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna varnar nu för ökad risk för bildelsstölder.

centrum_pask

Enligt ett inlägg av Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook så har Gränspolisen kunnat se att en större andel av bildelsstölderna sker genom att tjuvar öppnar bildörrar med reläsändare och mottagare.
– Detta innebär att två personer har en sändare och en mottagare. En används för att kunna känna av bilnyckelns sändning och den andra placeras vid fordonet. För att förenkla hur det fungerar, så lyckas dessa mottagare och sändare göra så att bilen tror sig känna av att bilnyckeln är i närheten av bilen, som då avlarmar den och går att öppna, skriver Polisen.

Tjuvarna kan därefter jobba ostört och plocka bildelar. Polisen uppmanar till att man inte placerar bilnyckeln nära entrén, hallen eller nära fönster för att då kan utrustningen som tjuvarna använder känna av bilnyckelns sändning om tjuvarna är utanför bostaden. Placera istället nycklarna på andra ställen.

sigtunavatten_standard

Passagerare fick kliva av norwegianplan

Blåljus Efter ett uttalande från en passagerare ombord på ett plan från Arlanda så utrymdes det: - Vi kan bekräfta att det varit en incident på Arlanda. Det var ett Norwegianplan som skulle till Köpenhamn, säger Ellen Laurin, Swedavias pressjour, till Expressen.

valsta_utveckling
colorama_april2
bonava_helsida
logistik_utbildning
fme_helsida
defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

happyhomes_2019
forstamaj

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sh_oppet
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
defacto_outsider
sandstrom_jobb
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
colorama_april