centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/Upplands-Väsby Kommun

Risk för att gifter rinner iväg till Oxundasjön

Kommunerna i Oxundaåns Vattensamverkan där Sigtuna kommun bland annat ingår uppmanar boende att inte tvätta bilen på uppfarten och att gödsla för mycket.

defacto_jul_artikel

Just nu har Oxunda vattensamverkan en kampanj där man uppmanar boende att inte gödsla för mycket och att man inte ska tvätta bilen på uppfarten, detta för att det rinner ner kemikalier som når Oxundasjön öster om Rosersberg.

För Sigtuna kommuns del är det följande vattendrag som leder till Oxundasjön: Kosjön, Hargsån, Fysingen, Verkaån och Oxundaån. Kampanjen vänder sig enligt Mitt i Stockholm till boende i Vallentuna, Täby, Väsby, Järfälla, Sollentuna och Sigtuna.

Dagvatten från regn och snösmältningen innehåller både giftiga ämnen och näring som bidrar till övergödning i Oxundasjön skriver tidningen.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

valsta_tomte
defacto_jul
tp_helsida
fme_oktober
centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
julbord_helsida
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

nrh
colorama_april2
valsta_tomte_outsider
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
connys
julbord
tp_outsider