defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Upplands-Väsby Kommun

Risk för att gifter rinner iväg till Oxundasjön

Kommunerna i Oxundaåns Vattensamverkan där Sigtuna kommun bland annat ingår uppmanar boende att inte tvätta bilen på uppfarten och att gödsla för mycket.

centrum_artikel

Just nu har Oxunda vattensamverkan en kampanj där man uppmanar boende att inte gödsla för mycket och att man inte ska tvätta bilen på uppfarten, detta för att det rinner ner kemikalier som når Oxundasjön öster om Rosersberg.

För Sigtuna kommuns del är det följande vattendrag som leder till Oxundasjön: Kosjön, Hargsån, Fysingen, Verkaån och Oxundaån. Kampanjen vänder sig enligt Mitt i Stockholm till boende i Vallentuna, Täby, Väsby, Järfälla, Sollentuna och Sigtuna.

Dagvatten från regn och snösmältningen innehåller både giftiga ämnen och näring som bidrar till övergödning i Oxundasjön skriver tidningen.

studenten2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

marina_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider