centrum_jul_panorama
Ledningen för Infra Group Nordic och Rikshemvärnschefen. Från vänster: Rainer Korhonen, Sälj och marknadschef, Andreas Wiman, VD Infra Group Nordic, Stefan Sandborg, Rikshemvärnschef, och Robin Johansson, VD Defcon.Foto: Pressbild

Rikshemsvärnschefen besökte Rosersbergsföretag

Rosersbergsföretaget Infra Group Nordic hade besök av Rikshemsvärnschefen Stefan Sandborg på Uniform på "Jobbet dagen tidigare" i veckan.

defacto_jul_artikel

Infra Nordic Group i Rosersberg har Försvarsmakten som kund och flera av deras anställda har en bakgrund inom försvaret. Tidigare i veckan, 29 maj, var det ”Uniform på jobbet dagen” vilket innebar att de som har en uniform hemma och är aktiva i försvaret eller Hemvärnet kunde ta på sig uniformen. Nordic Group fick besök av Rikshemsvärnschefen Stefan Sandborg.

Hemvärnet består av ca 21 000 hemvärnssoldater från norr till söder och huvuduppgifterna är att skydda, bevaka och ytbevaka. Man bidrar även i samband med bränder, som förra årets omfattande skogsbränder, översvämningar och eftersök. Det finns 40 bataljoner, bland annat 232 Insatskompaniet Arlanda.

trainingpartner_jobb_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

ica_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
greeknighthelsida
defacto_jul
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

julbord_helsida
sigtunavatten_standard

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
greeknight_outsider
nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider