center_pan21
Rikshem har bestånd på Sleipnergatan i ValstaFoto: Rikshem

Rikshem tar emot sommarjobbare

Under pandemin har många sommarjobb för ungdomar försvunnit men Rikshem har plats för 15 ungdomar i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Rikshem tar nu emot ansökningar om sommarjobb i Sigtuna kommun. Det finns totalt 15 platser att söka om via Rikshems hemsida.
– Pandemin har förändrat arbetsmarknaden och i år kommer det att bli tuffare för unga att få sommarjobb. Därför är vi extra glada att vi även i år kan erbjuda sommarjobb till unga vilket ofta är det första mötet med arbetsmarknaden där man blir en del av en arbetsgemenskap och samlar på sig viktiga erfarenheter inför arbetslivet, säger Malin Bosaeus, Hållbarhetschef på Rikshem.

Totalt sett har Rikshem 150 jobb från norr till söder, förra året var intresset att få arbeta hos Rikshem stort då man fick in hela 1500 ansökningar. Utöver Sigtuna kommun finns jobb i bland annat Uppsala och Väsby. Rikshem har anställt ungdomar under sommaren sedan 2011 och totalt har 1200 ungdomar sommarjobbat vid deras områden.

2020_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

centrum_helsida2020
dack-helsida
connys_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys