center_pan21
Foto: Swedavia/Jonas Borg

Riksdagen går emot regeringen

Riksdagen gör sig redo att gå emot regeringen när det gäller att stänga Bromma och flytta trafiken till Arlanda.

I slutet av april gav regeringen besked om att man avsåg stänga Bromma, trafiken skulle flyttas till Arlanda och man skulle också utreda vad Arlanda behöver i förstärkt kapacitet för att hantera Brommas trafik.

Men Dagens Nyheter rapporterar att Trafikutskottet sagt nej och Riksdagen gör sig redo att rösta emot i en votering. Regeringen har således en majoritet emot sig. Ett utskottsinitiativ har lagts av M, KD och L. Den går ut på att Bromma ska fortsätta vara en modern flygplats. Ett beslut om framtiden ska tas på sikt när flyget återhämtat sig efter pandemin och det finns tillförlitliga prognoser för flygets utveckling. Regeringen uppmanas i förslaget också ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth avser dock inte avvakta med att sätta igång en avveckling:
– Regeringen har tillsatt en utredning för att kunna avveckla Bromma och säkra kapaciteten på Arlanda. Utredningen är klar i augusti och jag utgår från att riksdagen har ett intresse av utredningens resultat, uppger Eneroth enligt DN.

Eneroth tror vidare att det vore bra att samla inrikesflyget på Arlanda vilket skulle ge bättre tillgänglighet för flyget från hela landet till Stockholm. Maria Stockhaus (M) uppmanar regeringen att dra tillbaka utredningen som initierats. Brommas framtid är inget beslut som Riksdagen formellt avgör utan det är upp till regeringen. Först mot slutet av året väntas det fattas formellt att Bromma tas bort ur förordningen som listar de tio viktigaste svenska flygplatserna.

bostad_helsida
eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
andersojag
mp_host_helsida
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
swedol_outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider