defacto_pan
Foto: Kjelle Svensson

RIK vände mot Åkersberga

Rosersbergs IK tog fjärde raka segern på fredagskvällen efter en dramatisk historia mot Åkersberga.

centrum_tvaar

Ett skadedrabbat Rosersberg kom till start utan Johan Gunnarsson, Kristoffer Svensson och Emil Swahn, redan några minuter in i matchen mot Åkersberga skadade sig även Joakim Gustavsson. Förtroendet att få speltid i förstakedjan gick istället till nyförvärvet Jesper Lagerval som sportchefen Fredrik Raschke fått napp på under veckan.

Första perioden var en ok historia från Rosers som ledde med 2-1, men i andra så åkte man på hela fem mål och låg under med 3-6 inför tredje. Lagledningen valde då att chansa vilt för att skaka liv i sitt lag, det gav effekt, två snabba mål från Rosers sida gjorde att man var ett mål ifrån. Åkersberga passade dock på att göra 5-7 innan RIK fullbordade vändningen. 7-7 kom med hela elva minuter kvar att spela. Åkersberga lyckas inte stoppa utvecklingen med en timeout utan RIK vädrar blod och går för seger. 8-7 kommer från Oscar Borgqvist klubba och RIK fredar sen målet trots en utvisning på slutet.

ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor
banner_trerosor
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

arlandagolf
sigtunavatten_standard
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

defacto_helsida
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

connys

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

karby_varme1
sangensemble
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

ridskola2019_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider
karby2