center_pan21
RIKFoto: Rosersbergs IK

RIK och Arlanda2 nära avancemang

Rosersbergs IK och Arlanda2 är nära avancemang efter helgens matcher.

centrum_artikel

Division 5 Södra
Rosersbergs IK tog ett stort kliv mot Division 4 efter 3-0 borta mot Riala. Nu skiljer sex poäng och 14 mål ner till tvåan Syrianska med tre matcher kvar. Matchen var länge jämn och RIK ledde med 1-0 ända fram till 81:a minuten då Christopher Salwey ökade på till 2-0. I slutet fastställde Rasmus Edin segersiffran till 3-0. Närmast väntar Apollon på lördag och seger innebär i praktiken att RIK blir klart för Division 4.

Division 6S
Det var derby mellan MIK2 och Arlanda2 på lördagen. MIK2 tog ledningen med 1-0 i 20:e minuten men direkt därpå kvitterade Elvis Mashilingi. Ett resultat som stod sig till paus, tidigt i andra kom 2-1 för Arlanda2 genom Yusuf Muhammed på straff. Arlanda2 leder serien med tre poäng då det återstår två matcher kvar att spela, närmast är det seriefinal på lördag, seger där mot Knivsta och saken är biff. Knivsta måste utöver tre poäng även ta in nio mål. Arlanda2 kommer oavsett utgång mot Knivsta sannolikt att vara i pole position inför sista omgången 26:e september.

Division 6V
Rodrigo Gomez svarade för hattrick för Märsta Syrianska mot Trikadien. Matchen slutade 4-0 och Miguel Cordova Rozas gjorde även han ett mål. MSFC är tvåa i tabellen fyra poäng bakom Örsundsbro med två matcher kvar. Man har kvar Isun och Nordia att möta, Örsundbro måste dock tappa poäng två gånger om och MSFC gå rent för att vinna serien.

Division 7V
Sigtuna IF förlorade med 2-0 mot Enköping United. Sigtuna parkerar mitt i tabellen och möter härnäst Järlåsa Vittinge hemma på Ansgarsvallen på söndag.

Division 7S
Det var derby i serien mellan Wigör-Rosersberg2 på Odensala IP. RIK2 vann med 8-0. Wigör är klar jumbo i tabellen medan RIK2 gör upp om avancemang med Brottby2, lagen möts dessutom i sista omgången. Oskar Brask svarade för fem mål, Johan Näreby, Gebi Jobran och Elvis Bajram för varsitt.

Division 5Ö Dam
Rosersberg/Sigtuna spelade 1-1 mot Film2, RIK/Sif:s mål gjordes av Alma Wiss i 81:a minuten och innebar 1-1. Wigör förlorade med 5-1 trots ledningsmål av Caroline Munter i 32:a minuten. Knivsta2 vände på steken med fem obesvarade mål.

centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

helsida_var2021
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

vaccin
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

dack-helsida
connys_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

bostad_helsida
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

mp_host_helsida
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

2020_helsida

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
dack-outsider
swedol_outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider