defacto_pan2020
RIKFoto: Rosersbergs IK

RIK och Arlanda2 nära avancemang

Rosersbergs IK och Arlanda2 är nära avancemang efter helgens matcher.

centrum_artikel

Division 5 Södra
Rosersbergs IK tog ett stort kliv mot Division 4 efter 3-0 borta mot Riala. Nu skiljer sex poäng och 14 mål ner till tvåan Syrianska med tre matcher kvar. Matchen var länge jämn och RIK ledde med 1-0 ända fram till 81:a minuten då Christopher Salwey ökade på till 2-0. I slutet fastställde Rasmus Edin segersiffran till 3-0. Närmast väntar Apollon på lördag och seger innebär i praktiken att RIK blir klart för Division 4.

Division 6S
Det var derby mellan MIK2 och Arlanda2 på lördagen. MIK2 tog ledningen med 1-0 i 20:e minuten men direkt därpå kvitterade Elvis Mashilingi. Ett resultat som stod sig till paus, tidigt i andra kom 2-1 för Arlanda2 genom Yusuf Muhammed på straff. Arlanda2 leder serien med tre poäng då det återstår två matcher kvar att spela, närmast är det seriefinal på lördag, seger där mot Knivsta och saken är biff. Knivsta måste utöver tre poäng även ta in nio mål. Arlanda2 kommer oavsett utgång mot Knivsta sannolikt att vara i pole position inför sista omgången 26:e september.

Division 6V
Rodrigo Gomez svarade för hattrick för Märsta Syrianska mot Trikadien. Matchen slutade 4-0 och Miguel Cordova Rozas gjorde även han ett mål. MSFC är tvåa i tabellen fyra poäng bakom Örsundsbro med två matcher kvar. Man har kvar Isun och Nordia att möta, Örsundbro måste dock tappa poäng två gånger om och MSFC gå rent för att vinna serien.

Division 7V
Sigtuna IF förlorade med 2-0 mot Enköping United. Sigtuna parkerar mitt i tabellen och möter härnäst Järlåsa Vittinge hemma på Ansgarsvallen på söndag.

Division 7S
Det var derby i serien mellan Wigör-Rosersberg2 på Odensala IP. RIK2 vann med 8-0. Wigör är klar jumbo i tabellen medan RIK2 gör upp om avancemang med Brottby2, lagen möts dessutom i sista omgången. Oskar Brask svarade för fem mål, Johan Näreby, Gebi Jobran och Elvis Bajram för varsitt.

Division 5Ö Dam
Rosersberg/Sigtuna spelade 1-1 mot Film2, RIK/Sif:s mål gjordes av Alma Wiss i 81:a minuten och innebar 1-1. Wigör förlorade med 5-1 trots ledningsmål av Caroline Munter i 32:a minuten. Knivsta2 vände på steken med fem obesvarade mål.

speedy_vinter_helsida
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

meko_helsida
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

defacto_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

januari_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

agy_oppethus-helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

connys_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

prima_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

agy_flyg_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

ridskola2020_helsida
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
nrh
agy_flyg_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
prima_outsider
connys
agy-outsider
speedy_vinter2020_outsider