varumarke_defacto_sommar
Foto: Rosersbergs IK Dam

RIK Dam befäster tredjeplatsen

Rosersbergs IK dam och herr begav sig till Knivsta i söndags och för damerna blev det seger medan herrarna tappade viktiga poäng.

marstac_aug

Division 5S
Rosersbergs IK tappade onådiga poäng i toppjakten mot jumbon Knivsta på söndagen. Det var en målrik match som förre FC Arlandaspelaren Hadi Hassan gjorde två mål i. Knivsta ledde tre gånger om innan Victor Levén kvitterade till 3-3 och Jonny Lyngbrant satte 4-3 med sju minuter kvar att spela. Men på övertid kvitterade hemmalaget och därmed blev det 4-4. Noterbart var att RIK saknade David Nordbeck. Toppmötet i serien mellan Håbo2-Brottby sköts upp. RIK har lika många poäng som tvåan Brottby som dock har två matcher tillgodo.

Division 3 Dam
Även RIK Dam var i Rosersberg och spelade en stund innan herrmatchen. RIK vände underläge 0-2 till seger 3-2 efter två mål av Josefine Stomberg och ett av Caroline Hörstrand i 85:e minuten. RIK befäster sin tredjeplats i tabellen med två matcher kvar att spela.

Division 7Ö
Wigör kommer allt närmare avancemang. I lördags var det Lohärad som fick åka hem från Odensala IP utan poäng och med 10-1 i baken. Både Oskar Brask och Joakim Fagerlund blev femmålsskyttar. Två matcher återstår, ”Wiggan” har allt i egna händer trots att tvåan Roslagsbro parkerar på samma poäng men med en klart sämre målskillnad.

I samma serie har även FC Arlanda lämnat jumboplatsen efter 4-4 mot Söderfors. Målen gjordes av Sebastian Welander, Per Engström samt två av Carlos Ramirez.

Division 6S
Sigtuna IF lämnade WO i sin bortamatch mot ettan Syrianska och verkar ha gett upp i serien med ytterligare två matcher kvar. Märsta IK är ett stabilt mittenlag och spelade senast 3-3 mot Bålsta Sanering FC.

happy_homes_sommar
extra

Wikegård startar nytt hockeylag i Märsta

Ishockey Niklas Wikegård startar ett hockeylag som kommer att spela sina hemmamatcher i Pinbackshallen med start i höst: - Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här och då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska bli riktigt kul, säger den förste spelaren Rasmus Rindstål till Expressen.

biljetter
division 4

FC Arlanda säkrade kvalplats – Minst

Fotboll FC Arlanda hade inga problem med jumbon Sunnersta på lördagen. Det var målfest på Sunnersta IP i Uppsala. Det var 2-0 i paus och andra fortsatte man trumma på för att distansera sig från tvåan Kåre om det skulle bli en målskillnadsaffär: - Behöver hålla lugnet inför avslutningen och fortsätta enligt plan, säger sportchef Eddi Khalaf.

slaget om uppland

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

Video

Wings i TV4

Ishockey Wings besökte på söndagen Idrottens dag i Hagaparken och Team07 gav bort massor med utrustning till Ge bort till sport: - Jag brinner för Wings Hockeyskola och att få fler barn i Sigtuna kommun att börja spela hockey. Det är för att jag ser glädjen hos barnen och vet att vi kan bidra till att de blir vinnare i livet genom hockeyn, säger Annika Bröms, ansvarig för Wings Hockeyskola.

Riddarens vårdcentral i samarbete med Wings

Ishockey Nyöppnade Riddarens Vårdcentral i Märsta startar ett samarbete med Wings hockeyskola: - I ett socioekonomisk utsatt området som Märsta är det ännu viktigare så att inga barn som vill idrotta exkluderas på grund av ekonomiska skäl, säger Dr. Hammad Al-Saaid om samarbetet.

Se Rosersbergs IK i SVT

Innebandy Lilla Sportspegelen besökte Rosershallen i våras för att vara med i Rosersbergs IK:s avslutning med internturnering.

siriusgatan26
standard
standard_ridskola
korpentraning
colorama_jan
cricketklubben
standard
Norra Redovisningshuset
karlavagnen46
sbrf2
stockholmsvagen24b
borg
lions_standard
connys
Festspecialisten – Standard
Frisyr – Standard