defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Revanschlystet Skånela besegrade tabelltvåan

Ett revanschlystet Skånela svarade för en magnifik insats mot tvåan Karlskrona och vann med fem bollar: - Idag ville Skånelas herrar spela handboll och inte dataspel, sa Jimmy Karlsson, tränare.

centrum_artikel

I helgen föll Skånela mot Torslanda och Jimmy Karlsson skrädde inte med orden. När Karlskrona kom på besök var det bara vinst i sikte trots att motståndaren är tvåa i tabellen. Det var ledning från start till mål, 4-5 bollar konstant i första. I andra behöll man avståndet trots att Karlskrona gjorde desperata försök att komma närmare.
– Vi står bra bakåt, trots att det var krampaktigt när de börja pumpa på och punkta bort, konstaterar Jimmy Karlsson.

Karlssons förklaring till segern var att handboll handlar mycket om vilja vilket hans lag hade i denna match:
– Man måste vilja, kriga och fokus. Allt som inte fanns sist finns nu. Idag ville vi ta en smäll för polaren, vi var fokuserade, Lucao fick tag i bollen… det var nice.

Någon särskild spelare att lyfta fram menade han på fanns inte. Många gjorde bra saker.
– Vi kan lyfta många. Lucao i målet, Friström, Nyberg, Ladans energi, Pewiks skytte. Segern kunde kanske vara större men man ska inte vara kräsen. Vi har en 02:a som spelade, Emilio (Lahdo, reds anm) som inte ens var med i A-laget när säsongen startade, det är roligt att se.

Målen
Ladan 7, Pewik 6, Nyberg 5, Östling 5, Näslund 2, Friström 2, Dahlkvist, Rahali, Lennernäs

2020_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider