defacto_panorama_mustasch
Foto: Magnus Granhagen

Revansch för Skånela i omstarten

Skånela fick revansch för nederlaget före jul mot RP Linköping då man på lördagen vann returen med 22-21: - Vi gör en bättre match än vad resultatet visar, säger Jesper Östlund, assisterande tränare.

centrum_farsdag_artikel

Lagen följdes åt i början av matchen men efter 10-12 minuter var det Skånela i ledning med 3-4 mål. RP kom dock ikapp till 11-11 innan paus. I andra hade Skånela läget under kontroll, ledningen var fyra mål med åtta minuter kvar. RP putsade till siffrorna och 21-22 kom med tre sekunder kvar att spela.
– De kom ikapp till ett mål med fem minuter kvar, vi tar timeout och gör sedan två direkt efter det och dödar matchen, berättar Jesper Östlund, assisterande tränare.

Östlund var på det stora hela nöjd med matchen då man inte hade så mycket svackor även om det offensiva spelet inte var fläckfritt:
– Deras målvakt var bra och har hög räddningsprocent, fortsätter Östlund.

Bra i defensiven
Trots att RP:s målvakt lyckades rädda många bollar så höll Skånela hemmalaget i schakt offensivt:
– Dem fick inte de enkla målen utan vi gjorde det bra i hemspring och försvar. Vi gör en bättre match än resultat, med skärpa så gör vi 30 mål kanske, konstaterar Östlund.

Alexander Holmberg stod hela matchen och var nära att bli utbytt efter en kvart i andra då han hade en svacka, men lagledningen höll fast vid honom och på slutet blir Holmberg även vinstmakare. Östlund är nöjd med återstarten, laget var i träning direkt efter nyår och man har fått tillbaka Robert Jurell efter tre månaders skada.
– Vi har tränat bra och det har slagit väl ut, det blev inte så mycket ledighet.

Målen
Rahali 6, Olsson 5, Filén 3, Byström 2, Ladan 2, Hedvall 1, Nielsen 1, Nilsson 1, Söderman 1

sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober
defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
greeknighthelsida
happyhomes_2019
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh