defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Resultatlös jakt efter vapenman

Det stora pådraget efter att ett vittne sett vapen i Valsta igår blev resultatlös: - Vi sökte men hittade inga misstänkta, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral

Ett stort pådrag var i Valsta och Märsta sedan ett vittne ska ha sett 3-5 personer rikta ett vapen mot en målsägande. De försvan sedan från platsen och ne intensiv sökinsats tog vid både från luften med helikopter och från marken.

Polisen lyckades dock inte hitta varken den som blev hotad eller de personerna som ska ha haft vapen.
– Det var en person som ska ha riktat vapen i något ungdomsgäng, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

Men annälan om vapenbrott upprättades men det finns alltså inga misstänkta. När det gäller målsägande är det inte nödvändigt med en sådan i samband med vapenbrott.
– Det finns ingen som är utsatt. Vi kollade ett antal personer men ingen som stämde överens, fortsätter Kjell Lindgren.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

happy_homes_juli
defacto_host2018
hostlov_sigtuna
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

connys
objekt2
nrh_sigtuna
objekt3
komvuxq3_4
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
objekt4
sbrf_sep
outsider