moderaterna_panorama

Restriktioner i barnidrotten förlängs

Restriktionerna i Sigtuna kommun gällande barn- och ungdomsidrotten förlängs till och med 21:a mars.

Sigtuna kommun förlänger restriktionerna inom barn och ungdomsidrotten vilket innebär att omklädningsrum är fortsatt stängda och att man enbart får vistas ett begränsat antal i kommunens hallar och utomhusplaner. Restriktionerna förlängs till och med 21:a mars.

Enligt beslutsunderlaget från Kultur- och fritidsnämnden får verksamheter bedrivas under förutsättning att rekommendationer, riktlinjer och lagstiftning kan upprätthållas. Enligt pandemilagen får man bara vara ett visst antal personer i fastigheter.

För Sigtuna kommun har hallarna fått begränsningar i antalet personer. Något som idrottsrörelsen och ledare kritiserat eftersom det riskerar att inte hela grupper som normalt tränar varandra måste splittras upp.

Utomhusplaner har också ett begränsat anta utövare, en fotbollsplan har exempelvis max 50 personer. Nyligen började restriktioner gällande matcher gälla vilket innebär att inga matcher spelas inom fotbollen.

connys_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

mp_helsida_april
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022