moderater_pan_sommar

Restriktioner förlängs månaden ut

Restriktionerna för barn och ungdomar förlängs i kommunen till sista maj vilket innebär att bara planer utomhus får användas och matcherna ska vara lokala.

centrum_artikel

Förra veckan startade Stockholm med matcher för barn och unga. Sigtuna kommuns föreningar som i många sporter hör till Uppland men förhåller sig till Region Stockholm fick möjlighet att möta lag från länet samtidigt som Uppland stoppade allt spel till tidigast 22:a maj.

Nu förlänger Sigtuna kommun restriktoner om uteidrott i kommunens lokaler och planer. Kommunen har öppnat upp för bokningar gällande match eller tävling för personer födda 2002 eller senare under förutsättning att samtliga som deltar är födda 2002 eller senare, tävlingen ska vara lokal, man får bara arrangera ett tillfälle per vecka samt att omklädningsrummen ska vara stängda.

Sigtuna kommun poängterar att föreningslivet måste följa rekommendationer för att minska smittspridning.
– Det är anmärkningsvärt och beklagligt att detta sker. Alla fall av misskötsel – avsiktlig eller oavsiktlig – hanteras av förvaltningen. Det är av största vikt att vi alla förhåller oss till de beslut som är antagna. Alla beslut och alltid, skriver Sigtuna kommuns Kultur- och fritidsförvaltning.

Föreningar som missköter sig riskerar att bli av med bokade tider och man kan ha förverkat sin rätt att bedriva verksamhet på aktuell plan. Innan man fattar ett beslut om att stoppa föreningar så ska berörd förening ha gett möjlighet att rätta till felet. Om felbeteendet kvarstår så kommer man stängas av.

dack-helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

vaccin
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

2020_helsida
bostad_helsida
connys_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

helsida_var2021
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
mp-outsider
bostad_outsider
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dack-outsider