moderaterna_panorama
OBS! Arkivbild och inte från denna sommar. Foto: Magasinet

Restauranger och caféer förebygger trängsel

Kommunens krogar uppges sköta sig när det gäller att förebygga trängsel.

De flesta av kommunens restauranger sköter sig och följer regler och direktiv från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridning av covid-19. Kommunens inspektörer har gjort kontroller varje vecka och bara ett fåtal har fått anmärkningar enligt Sigtuna kommun. Kommunen har mandat att stänga krogar om det skulle vara nödvändigt sedan 1:a juli. Andra åtgärder är att begränsa öppettider eller stänga delar av serveringar.
– Det ser överlag väldigt bra ut när vi är ute på våra inspektioner, både krögare och invånare har tagit till sig informationen om hur trängsel ska undvikas på serveringsställena, så vi har inte haft några större anmärkningar på senaste tiden, säger Elin Wettervik, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Sigtuna kommun.

Lagen omfattar caféer, restauranger och cateringverksamhet med serveringar. Den som driver verksamheten är ansvarig för att utforma lokaler och serveringar så att trängsel undviks och att gästerna kan hålla avstånd till varandra.
– Men ansvaret att hålla avstånd ligger även på gästerna, inte enbart på krögarna, poängterar Elin Wettervik.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

marinan_helsida
2020_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh