sap_pan
Foto: Pressbild/Transportföretagen

Resenärerna börjar hitta tillbaka

En lång period under pandemin har 9 av 10 resenärer lämnat Arlanda, nu visar junis siffror på att 2 av 10 återigen reser.

panorama_centrum

Återhämtningen i flyget har startat, 9 av 10 resenärer har under lång tid varit borta, det vill säga bara en av tio resenärer var kvar. Nu visar siffrorna från Swedavia att Arlanda har tappat 80 procent sedan 2019, vilket innebär att 2 av 10 resenärer är kvar.

Totalt reste 463 000 via Arlanda i juni, utrikesresandet minskade med 83 procent jämfört med innan pandemin och inrikes med 71 procent.
– Vi är fortfarande långt ifrån ett normalläge och resenärsnivåerna före pandemin, men vi kan med glädje konstatera att våra flygplatser för varje vecka välkomnar allt fler resenärer. Att efterfrågan nu ökar är framförallt en effekt av vaccinationsutrullningen och lättade restriktioner. Vi ser också en sedvanlig säsongsmässig effekt i ett ökat sommarresande. Våra flygplatser erbjuder nu ett stadigt ökat utbud av nya destinationer och linjer, säger koncernchef och Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

Förbättrad smittspridningssituation, lättade restriktioner samt införandet av covidpasset i EU väntas underlätta för resandet och gynna återhämtningen på sikt.
– Utvecklingen framgent och under hösten är dock fortsatt helt avhängigt av den fortsatta utvecklingen av pandemin, vilket innebär att den framtida marknadsutvecklingen är fortsatt osäker, uppger Abrahamsson.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mote_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
pantamera_out
mp_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
outsider_social
mote_outsider
ridskola_2020_outsider
sfs_out