bostadsformedling

Resenärer kan avvisas från bussar

För att hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafiken kan det i samband med skolstarten bli aktuellt med att resenärer avvisas.

centrum_artikel

SL kan få möjlighet att skingra trängsel på bussar eller kring stationer, hållplatser eller annat som rör kollektivtrafik. Det är en tillfällig lagändring som ska ge poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare rätt att avvisa passagerare rapporterar Mitt i Stockholm.
– Det finns i dag inte ett rättsligt stöd för till exempel en busschaufför att skingra trängsel ombord om det inte rör sig om en ordningsstörning. Och att det kan ske smittspridning räknas inte som en ordningsstörning, säger Johan von Sydow länsöverdirektör på Länsstyrelsen till Mitt i.

märsta.nu uppmärksammade de överfulla bussarna i våras då en läsare menade att många skolungdomar bara åker enstaka hållplatser.
– Om någon skapar trängsel genom att metvetet tränga sig ombord och därmed inte följer rekommendationerna om att hålla avstånd, så får busschauffören med ökade befogenheter rättsligt stöd att säga ”nej, ni får vänta på nästa buss”, uppger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, för Mitt I.

SL kan behöva uppmana till ändrade skolstarttider, att man flyttar en kvart eller en halvtimme vilket kan göra stor skillnad för antalet resenärer.
– Vi måste hålla liv i att informera och fortsätta skapa tydlighet i vad som gäller. Förhoppningsvis så tar var och en sitt ansvar, fortsätter Tamsons enligt Mitt I Stockholm.

brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
nrh
swedol_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta