moderater_pan_sommar

Resenärer kan avvisas från bussar

För att hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafiken kan det i samband med skolstarten bli aktuellt med att resenärer avvisas.

centrum_artikel

SL kan få möjlighet att skingra trängsel på bussar eller kring stationer, hållplatser eller annat som rör kollektivtrafik. Det är en tillfällig lagändring som ska ge poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare rätt att avvisa passagerare rapporterar Mitt i Stockholm.
– Det finns i dag inte ett rättsligt stöd för till exempel en busschaufför att skingra trängsel ombord om det inte rör sig om en ordningsstörning. Och att det kan ske smittspridning räknas inte som en ordningsstörning, säger Johan von Sydow länsöverdirektör på Länsstyrelsen till Mitt i.

märsta.nu uppmärksammade de överfulla bussarna i våras då en läsare menade att många skolungdomar bara åker enstaka hållplatser.
– Om någon skapar trängsel genom att metvetet tränga sig ombord och därmed inte följer rekommendationerna om att hålla avstånd, så får busschauffören med ökade befogenheter rättsligt stöd att säga ”nej, ni får vänta på nästa buss”, uppger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, för Mitt I.

SL kan behöva uppmana till ändrade skolstarttider, att man flyttar en kvart eller en halvtimme vilket kan göra stor skillnad för antalet resenärer.
– Vi måste hålla liv i att informera och fortsätta skapa tydlighet i vad som gäller. Förhoppningsvis så tar var och en sitt ansvar, fortsätter Tamsons enligt Mitt I Stockholm.

defacto_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

centrum_helsida2020
dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

mp_host_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh