moderaterna_panorama

Resenärer kan avvisas från bussar

För att hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafiken kan det i samband med skolstarten bli aktuellt med att resenärer avvisas.

SL kan få möjlighet att skingra trängsel på bussar eller kring stationer, hållplatser eller annat som rör kollektivtrafik. Det är en tillfällig lagändring som ska ge poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare rätt att avvisa passagerare rapporterar Mitt i Stockholm.
– Det finns i dag inte ett rättsligt stöd för till exempel en busschaufför att skingra trängsel ombord om det inte rör sig om en ordningsstörning. Och att det kan ske smittspridning räknas inte som en ordningsstörning, säger Johan von Sydow länsöverdirektör på Länsstyrelsen till Mitt i.

märsta.nu uppmärksammade de överfulla bussarna i våras då en läsare menade att många skolungdomar bara åker enstaka hållplatser.
– Om någon skapar trängsel genom att metvetet tränga sig ombord och därmed inte följer rekommendationerna om att hålla avstånd, så får busschauffören med ökade befogenheter rättsligt stöd att säga ”nej, ni får vänta på nästa buss”, uppger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, för Mitt I.

SL kan behöva uppmana till ändrade skolstarttider, att man flyttar en kvart eller en halvtimme vilket kan göra stor skillnad för antalet resenärer.
– Vi måste hålla liv i att informera och fortsätta skapa tydlighet i vad som gäller. Förhoppningsvis så tar var och en sitt ansvar, fortsätter Tamsons enligt Mitt I Stockholm.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider