varumarke_defacto_sommar
En resenär tog taxi till Märsta station för 22 000 kronor

Resenär krävde 22 000 kronor av SL

En resenär som i samband med terrordådet på Drottninggatan tog taxi från Stockholm till Märsta station krävde 22 000 kronor av SL med hänvisning till resegarantin.

marstac_aug

I samband med terrordådet på Drottninggatan ställdes alla tåg till och från Stockholm in. En resenär som skulle till Märsta station tvingades ta taxi från Klarabergsgatan och notan landade på 22 000 kronor enligt Stockholm Direkt. Mannen ansökte sedan om att få ut pengarna via SL:s resegaranti. Enligt ansökan ska det ha varit svårt att hitta taxi och ingen ville köra för vanligt pris, mannen hävdade att ”det var en väldigt tuff dag”.
– Visst kan det vara möjligt att folk dragit till med att ansöka om så stora belopp som 22 000 kr. Men det kan också vara skrivfel i vårt system.

En annan resenär tog taxi från Märsta station till Järna, en nota på 16 196 kronor enligt tidningen. Men han fick ut 1120 kronor från SL. Maxbeloppet från resegarantin är just 1120 kronor.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

happy_homes_sommar
forskontor
extra

En anhållen för misstänkt våldtäkt

Nyheter Polisen i Stockholm Nord har upprättat en anmälan om våldtäkt i Sigtuna som ska ha skett under söndagen: - En person är frihetsberövad och denne är under 18 år, säger förundersökningsledare Paulina Brandberg till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

Lokala moderater på partistämma

Politik Moderaterna i Sigtuna kommun har en delegation på partistämman i Örebro bestående av Olov Holst och Mattias Askerson: - Det är påtagligt att partiet fått en rejäl nytändning efter partiledarbytet för några veckor sedan, säger Olov Holst i ett pressmeddelande till märsta.nu

Medvind för cyklister

Nyheter Sollentuna kommun utsågs nyligen till Årets cykelkommun i länet. Men det är medvind för alla cyklister enligt Björn Sax Kaijser, samordnare på det regionala cykelkansliet.

Atletvägen stängs av

Notiser Kommande vecka, 42, kommer Atletvägen i Märsta att vara avstängd vilket innebär att alla som ska till Midgårdsfältet och badet vår ta en omväg.

cricketklubben
standard
Frisyr – Standard
standard
standard_ridskola
korpentraning
korsbarsvagen1
sbrf2
lions_standard
oriongatan174
Festspecialisten – Standard
borg
Norra Redovisningshuset
connys
matcher_skanela
lillabjorn5