defacto_pan
Bussarna hinner åka iväg innan byte till 583 på Märsta station

Resenär: Buss 583 hinner åka iväg

10:e december trädde de nya busstidtabellerna i bruk men allt är inte optimalt, bland annat hinner buss 583 till Arlanda lämna Märsta station innan andra bussar anländer: - I praktiken blir resan 15 minuter längre, säger en resenär till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Buss 583 från Märsta station till Arlanda synkade tidigare de flesta andra anslutande bussar som går från platser i kommunen, exempelvis Steninge och Sigtuna. Men med den nya busstidtabellen så hinner 583 lämna innan bussarna kommer fram till stationen. En resa från Valsta till Arlanda kan nu 40 minuter istället för 25 minuter i den förra tidtabellen och från Sigtuna busstation tar det med byte i Märsta hela 51 minuter (dock går buss 579 direkt mellan Sigtuna-Arlanda på 30 minuter).

En resenär uppmärksammade märsta.nu på dilemmat under måndagen när de flesta började arbetspendla. Buss 589 går i högtrafik och trafikerar sträckan Steninge-Arlanda på ca 30 minuter:
– I praktiken blir resan 15 minuter längre, de flesta i kommunen behöver ju byta buss vid Märsta station, säger resenären till märsta.nu

Fotnot: märsta.nu har sökt SL för en kommentar

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
defacto_helsida
marstakalas_helsida
colorama_april2
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april