centrum_host
Bussarna hinner åka iväg innan byte till 583 på Märsta station

Resenär: Buss 583 hinner åka iväg

10:e december trädde de nya busstidtabellerna i bruk men allt är inte optimalt, bland annat hinner buss 583 till Arlanda lämna Märsta station innan andra bussar anländer: - I praktiken blir resan 15 minuter längre, säger en resenär till märsta.nu

Buss 583 från Märsta station till Arlanda synkade tidigare de flesta andra anslutande bussar som går från platser i kommunen, exempelvis Steninge och Sigtuna. Men med den nya busstidtabellen så hinner 583 lämna innan bussarna kommer fram till stationen. En resa från Valsta till Arlanda kan nu 40 minuter istället för 25 minuter i den förra tidtabellen och från Sigtuna busstation tar det med byte i Märsta hela 51 minuter (dock går buss 579 direkt mellan Sigtuna-Arlanda på 30 minuter).

En resenär uppmärksammade märsta.nu på dilemmat under måndagen när de flesta började arbetspendla. Buss 589 går i högtrafik och trafikerar sträckan Steninge-Arlanda på ca 30 minuter:
– I praktiken blir resan 15 minuter längre, de flesta i kommunen behöver ju byta buss vid Märsta station, säger resenären till märsta.nu

Fotnot: märsta.nu har sökt SL för en kommentar

agy_oppethus
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

sigtunavatten_standard
ica_oktober

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

fme_oktober

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
centrum_host_helsida
greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh
agy_oppethus_outsider