centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Religiös församling vill köpa Valstaskolan

Shiamuslimska församlingen i Märsta har lämnat in en intresseanmälan för att få köpa den nu nedlagda Valstaskolan.

I en skrivelse till Kommunstyrelsen anmäler Shiamuslimska föreningen i Märsta sitt intresse för att köpa den nu nedlagda Valstaskolan. Föreningen har redan verksamhet i intilliggande lokaler och skriver att förvärvet skulle vara bra för ökad interreligiös dialog i området eftersom även Svenska kyrkan finns i närheten. Det skulle också ge ett ökat samarbete och ge bra PR för kommunen enligt skrivelsen.

Kommunen avvaktar en ny detaljplan för att avgöra vad som ska hända med Valstaskolan, under tiden som fastigheten står tom så har flera förslag kommit in om att använda fastigheten för föreningsliv eller hur ut som företagskontor.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider