defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Religiös församling vill köpa Valstaskolan

Shiamuslimska församlingen i Märsta har lämnat in en intresseanmälan för att få köpa den nu nedlagda Valstaskolan.

centrum_artikel

I en skrivelse till Kommunstyrelsen anmäler Shiamuslimska föreningen i Märsta sitt intresse för att köpa den nu nedlagda Valstaskolan. Föreningen har redan verksamhet i intilliggande lokaler och skriver att förvärvet skulle vara bra för ökad interreligiös dialog i området eftersom även Svenska kyrkan finns i närheten. Det skulle också ge ett ökat samarbete och ge bra PR för kommunen enligt skrivelsen.

Kommunen avvaktar en ny detaljplan för att avgöra vad som ska hända med Valstaskolan, under tiden som fastigheten står tom så har flera förslag kommit in om att använda fastigheten för föreningsliv eller hur ut som företagskontor.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

centrum_helsida2020