defacto_pan2020

Rekordsiffror för märsta.nu: Bästa sommarmånaderna någonsin

Sommarmånaderna juni-augusti har varit de bästa någonsin för märsta.nu med över 200 000 unika besökare och nästan 1 miljon totala besök: - Vi är oerhört glada att både nya och gamla läsare surfar in på sidan även under sommaren, kommenterar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_artikel

Sommaren är idag officiellt över när vi gått in i september. Juni, juli och augusti är till ända. För märsta.nu blev det bästa sommaren någonsin. 203 000 användare och 985 000 besök/sessioner räknades in. Det är 25 procent mer än förra året och sedan 2015 har trafiken mer än fördubblats till märsta.nu.

Av tretton veckor under juni-augusti var det åtta av dessa över 25 000 användare och den ”sämsta” veckan hade märsta.nu 21500 användare:
– Vi vet sedan tidigare att sommaren är bra månader, vi har traditionellt alltid haft bra siffror under sommaren och tar varken sommarlov eller slutar uppdatera sidan, utan det är business as usual, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Av besökssiffrorna framgår att den mobila trafiken ökar ännu mer, 3 av 4 besök på sidan sker nu från enmoiltelefon, bara 15 procent från en dator och knappt 9 från en padda. Sedan förra året har den mobila trafiken gått upp med 38 procent medan dator och padda minskar med 3,3 respektive 1.28 procent. För två år sedan var den mobila trafiken 66 procent, trafiken från dator 23 procent och 11 procent från en padda.
– Vi har helt klart sett att trafiken förflyttar sig från dator till telefoner, därför tog vi även beslut förra året att lansera vår enklare mobilsajt, alla har i praktiken tillgång till en smarttelefon och med den kan vem som helst, när som helst läsa vad som händer i Sigtuna kommun, analyserar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_outsider
nrh
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out