defacto_panorama_mustasch

Rekordsiffror för märsta.nu: Bästa sommarmånaderna någonsin

Sommarmånaderna juni-augusti har varit de bästa någonsin för märsta.nu med över 200 000 unika besökare och nästan 1 miljon totala besök: - Vi är oerhört glada att både nya och gamla läsare surfar in på sidan även under sommaren, kommenterar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_farsdag_artikel

Sommaren är idag officiellt över när vi gått in i september. Juni, juli och augusti är till ända. För märsta.nu blev det bästa sommaren någonsin. 203 000 användare och 985 000 besök/sessioner räknades in. Det är 25 procent mer än förra året och sedan 2015 har trafiken mer än fördubblats till märsta.nu.

Av tretton veckor under juni-augusti var det åtta av dessa över 25 000 användare och den ”sämsta” veckan hade märsta.nu 21500 användare:
– Vi vet sedan tidigare att sommaren är bra månader, vi har traditionellt alltid haft bra siffror under sommaren och tar varken sommarlov eller slutar uppdatera sidan, utan det är business as usual, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Av besökssiffrorna framgår att den mobila trafiken ökar ännu mer, 3 av 4 besök på sidan sker nu från enmoiltelefon, bara 15 procent från en dator och knappt 9 från en padda. Sedan förra året har den mobila trafiken gått upp med 38 procent medan dator och padda minskar med 3,3 respektive 1.28 procent. För två år sedan var den mobila trafiken 66 procent, trafiken från dator 23 procent och 11 procent från en padda.
– Vi har helt klart sett att trafiken förflyttar sig från dator till telefoner, därför tog vi även beslut förra året att lansera vår enklare mobilsajt, alla har i praktiken tillgång till en smarttelefon och med den kan vem som helst, när som helst läsa vad som händer i Sigtuna kommun, analyserar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

greeknighthelsida
fme_oktober
happyhomes_2019
centrum_farsdag
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
nrh
greeknight_outsider
colorama_april2
connys