januari
Foto: Pressbild

Rekordmånga varsel

Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Drygt 20500 personer i hela länet har varslats enligt Arbetsförmedlingen, att jämföra med februari då det var 1528 personer. Varslen leder per automatik inte till uppsägningar utan det är möjligt att regeringen genom sina insatser till företagen kan rädda några av jobben. Det finns inga siffror på kommunnivå förrän om tidigast om en dryg vecka.
– Vi följer utvecklingen noga. Regeringens åtgärder förväntas ha en dämpande effekt på hur många som blir uppsagda. Men det som framför allt avgör hur mycket arbetslösheten ökar är hur långvarig krisen blir, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingen så finns det fortfarande efterfrågan på arbetskraft, exempelvis ett stort behov inom vård och omsorg samt gröna näringar enligt Sundén.

speedy_vinter_helsida
prima_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
meko_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

ridskola2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

happyhomes_sommar2020
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
meko_outsider
swedol_outsider
connys
prima_outsider