centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Rekordmånga varsel

Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Drygt 20500 personer i hela länet har varslats enligt Arbetsförmedlingen, att jämföra med februari då det var 1528 personer. Varslen leder per automatik inte till uppsägningar utan det är möjligt att regeringen genom sina insatser till företagen kan rädda några av jobben. Det finns inga siffror på kommunnivå förrän om tidigast om en dryg vecka.
– Vi följer utvecklingen noga. Regeringens åtgärder förväntas ha en dämpande effekt på hur många som blir uppsagda. Men det som framför allt avgör hur mycket arbetslösheten ökar är hur långvarig krisen blir, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingen så finns det fortfarande efterfrågan på arbetskraft, exempelvis ett stort behov inom vård och omsorg samt gröna näringar enligt Sundén.

happy_homes_mars

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_helsida
sommarlov_helsida
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider
valvet_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh