defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Rekordmånga varsel

Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Drygt 20500 personer i hela länet har varslats enligt Arbetsförmedlingen, att jämföra med februari då det var 1528 personer. Varslen leder per automatik inte till uppsägningar utan det är möjligt att regeringen genom sina insatser till företagen kan rädda några av jobben. Det finns inga siffror på kommunnivå förrän om tidigast om en dryg vecka.
– Vi följer utvecklingen noga. Regeringens åtgärder förväntas ha en dämpande effekt på hur många som blir uppsagda. Men det som framför allt avgör hur mycket arbetslösheten ökar är hur långvarig krisen blir, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingen så finns det fortfarande efterfrågan på arbetskraft, exempelvis ett stort behov inom vård och omsorg samt gröna näringar enligt Sundén.

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
rentawreck_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

ridskola2020_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
vardcentral_outsider