sap_pan
Einar Lundberg från Märsta BMX i landslagsdressenFoto: Pressbild

Rekordmånga kör BMX-Men ingen publik släpps in

Märsta väntar in rekordmånga deltagare i BMX-SM som går i helgen, men någon publik blir det inte tal om på grund av den rådande coronapandemin.

panorama_centrum

164 deltagare är anmälda till BMX-SM i Märsta i helgen. Arrangemanget sker dock helt utan publik. Antalet deltagare är stort på grund av ett ökat behov av att tävla tror Fredrik Norkvist, tävlingsansvarig och projektledare i Märsta BMX:
– Kul med så många deltagare. Det har varit en utmaning att få ihop mästerskapen inom rådande riktlinjer men vi har full kontroll över själva tävlingen nu. Nu återstår utmaningen med att undvika ansamlingar utanför tävlingsområdet, säger Fredrik Norkvist.

Förbundskaptenen Johan Fransson är givetvis på plats för att spana in tävlingarna, fokus är främst på unga talanger. Märsta BMX har genom åren haft ett antal cyklister i landslagssammanhang.
– Det ska verkligen bli jätteroligt. I min roll som förbundskapten handlar SM ​mycket om att titta på vad vi har för cyklister som är på väg upp, och inte bara på de landslags och utvecklingscyklister​ vi redan har. Det ska bli extra kul att se 14-16-åringarna som inom några år kommer upp i juniorklassen, säger Johan Fransson.

Märsta BMX har lagt ner mycket tid för att få banan i fint skick. Einar Lundberg är hemmacyklist och förstaårssenior. Han har även tävlat i de två första omgångarna av Europacupen i Verona tidigare i september. Einar är blott 17 år men det är en cyklist som förbundskaptenen ska kika extra på:
– Det är så kul att se Einar cykla. Han körde verkligen jättefint hela ​helgen och att han vinner båda sina semifinaler som förstaårsjunior går liksom inte att prata bort. Och att sen kunna avsluta båda finalerna med en 4:e plats är superstarkt av honom.

Tävlingarna startar med första block 10.15

social_helsida
pantamera_avc_helsida
mote_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Sport Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

kso_helsida
defacto_helsida

Klart för SMACK-rundan

Sport Traditionella SMACK-rundan närmar sig och Sigtuna Märsta Cykelklubb är redo för start: - Man kan fortfarande anmäla sig, säger Stefan Lagerkvist på SMACK.

helsida_sfs

SMACK arrangerar internationellt paracykellopp

Sport Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb kommer på söndag att arrangera en internationell cykeltävling inom paracykel: - Det är historiskt för oss att som första klubb få arrangera en internationell paracykeltävling i Sverige, säger Håkan Jonsson, tävlingsansvarig SMACK.

Dags för SMACK-Rundan på söndag

Sport Nu på söndag är det dags för SMACK-Rundan som går i kommunen: - Vi har som tidigare år olika distanser att välja på allt från 40km till 120km, berättar Stefan Lagerqvist på SMACK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
kso-duell_out
moderat_outsider
mote_outsider
nrh
outsider_social
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
mp_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider