center_pan21
Einar Lundberg från Märsta BMX i landslagsdressenFoto: Pressbild

Rekordmånga kör BMX-Men ingen publik släpps in

Märsta väntar in rekordmånga deltagare i BMX-SM som går i helgen, men någon publik blir det inte tal om på grund av den rådande coronapandemin.

centrum_artikel

164 deltagare är anmälda till BMX-SM i Märsta i helgen. Arrangemanget sker dock helt utan publik. Antalet deltagare är stort på grund av ett ökat behov av att tävla tror Fredrik Norkvist, tävlingsansvarig och projektledare i Märsta BMX:
– Kul med så många deltagare. Det har varit en utmaning att få ihop mästerskapen inom rådande riktlinjer men vi har full kontroll över själva tävlingen nu. Nu återstår utmaningen med att undvika ansamlingar utanför tävlingsområdet, säger Fredrik Norkvist.

Förbundskaptenen Johan Fransson är givetvis på plats för att spana in tävlingarna, fokus är främst på unga talanger. Märsta BMX har genom åren haft ett antal cyklister i landslagssammanhang.
– Det ska verkligen bli jätteroligt. I min roll som förbundskapten handlar SM ​mycket om att titta på vad vi har för cyklister som är på väg upp, och inte bara på de landslags och utvecklingscyklister​ vi redan har. Det ska bli extra kul att se 14-16-åringarna som inom några år kommer upp i juniorklassen, säger Johan Fransson.

Märsta BMX har lagt ner mycket tid för att få banan i fint skick. Einar Lundberg är hemmacyklist och förstaårssenior. Han har även tävlat i de två första omgångarna av Europacupen i Verona tidigare i september. Einar är blott 17 år men det är en cyklist som förbundskaptenen ska kika extra på:
– Det är så kul att se Einar cykla. Han körde verkligen jättefint hela ​helgen och att han vinner båda sina semifinaler som förstaårsjunior går liksom inte att prata bort. Och att sen kunna avsluta båda finalerna med en 4:e plats är superstarkt av honom.

Tävlingarna startar med första block 10.15

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

defacto_helsida
dack-helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

2020_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

helsida_var2021
connys_helsida
bostad_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out