moderaterna_sep2020
Einar Lundberg från Märsta BMX i landslagsdressenFoto: Pressbild

Rekordmånga kör BMX-Men ingen publik släpps in

Märsta väntar in rekordmånga deltagare i BMX-SM som går i helgen, men någon publik blir det inte tal om på grund av den rådande coronapandemin.

centrum_artikel

164 deltagare är anmälda till BMX-SM i Märsta i helgen. Arrangemanget sker dock helt utan publik. Antalet deltagare är stort på grund av ett ökat behov av att tävla tror Fredrik Norkvist, tävlingsansvarig och projektledare i Märsta BMX:
– Kul med så många deltagare. Det har varit en utmaning att få ihop mästerskapen inom rådande riktlinjer men vi har full kontroll över själva tävlingen nu. Nu återstår utmaningen med att undvika ansamlingar utanför tävlingsområdet, säger Fredrik Norkvist.

Förbundskaptenen Johan Fransson är givetvis på plats för att spana in tävlingarna, fokus är främst på unga talanger. Märsta BMX har genom åren haft ett antal cyklister i landslagssammanhang.
– Det ska verkligen bli jätteroligt. I min roll som förbundskapten handlar SM ​mycket om att titta på vad vi har för cyklister som är på väg upp, och inte bara på de landslags och utvecklingscyklister​ vi redan har. Det ska bli extra kul att se 14-16-åringarna som inom några år kommer upp i juniorklassen, säger Johan Fransson.

Märsta BMX har lagt ner mycket tid för att få banan i fint skick. Einar Lundberg är hemmacyklist och förstaårssenior. Han har även tävlat i de två första omgångarna av Europacupen i Verona tidigare i september. Einar är blott 17 år men det är en cyklist som förbundskaptenen ska kika extra på:
– Det är så kul att se Einar cykla. Han körde verkligen jättefint hela ​helgen och att han vinner båda sina semifinaler som förstaårsjunior går liksom inte att prata bort. Och att sen kunna avsluta båda finalerna med en 4:e plats är superstarkt av honom.

Tävlingarna startar med första block 10.15

MIK-ungdomar till landslagsläger

Fotboll Märsta IK-spelarna John Drugge, Daniel Wennberg och Darley Nseke har tagits ut till olika landslagsläger: - Vi är stolta över våra duktiga spelare som blivit uttagna till landslagssammanhang, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
skanela_event_helsida
meko_helsida
fixa_laddplats_helsida
centrum_helsida2020
landsbygdsdag
herrallsvenskan

Tredje raka förlusten för Skånela

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Hammarby på fredagskvällen med 31-25: - Vi hamnar i underläge med 9-3 och Hammarby är bra, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

helsida
corner_helsida
boisigtuna
skanela_event_outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
nrh
laddplats_out
outsider
budget_outsider
corner_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
personal_outsider
meko_outsider