moderaterna_panorama
Foto: Genrebild

Rekordmånga jobbar nu hemifrån

Det har förvisso varit jul- och nyår men människors rörelse ute i samhället har minskat kraftigt i kommunen.

Googles rapport över hur människor rör sig i kommunen visar på kraftigt sjunkande siffror efter de högre covid-talen kring jul. Shopping- och nöje ligger nu på hälften av det normala efter att ha legat strax under det normala före jul. Matbutiker och apotek har minskat sina besök med 15 procent efter att ha legat över det normala i början av december.

Arbetsplatserna visar också en kraftig nedgång där det nu är 82 procent under det normala, siffror som inte förekommit någon gång under pandemin. Minskningen började i mitten av december och har sedan dess bara sjunkit från strax under det normala. Kollektivtrafiken via Märsta station har tappat varannan resenär.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

2020_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

centrum_sommar2022_helsida
helsida
retro_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
outsider