arlandagolf_pan_aug
En av bränderna i april var bostadshuset på NorrbackaFoto: Insändarbild

Rekordmånga bränder anmäldes i våras

Det rapporterades om rekordmånga bränder i kommunen under april.

marstakalaset_artikel

April månad var en brandhärjad månad med 55 larm om bränder, 11,43 samlat per 10 000 invånare enligt SOS-Alarm. Det är den högsta siffran per invånare under de senaste fyra åren, näst högsta noteringen är ifrån maj 2017 då siffran var 10,82 samtal/10 000 invånare.

Bland länets 26 kommuner hade Nykarn flest larmsamtal om bränder per 10 000 invånare med 11,9 medan Lidingö hade lägst antal med 3,3. Sigtunas siffra är även högst i de sk Attundakommunerna som delar Attunda brandkår.

Bland annat brann det i ett bostadshus på Norrbacka under april samt ett flertal gräsbränder då det var torrt i skog och mark.

defacto_helsida
sommar
miljopris_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

ica_valsta_choklad

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

happyhomes_2019
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

sommar_centrum

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

colorama_april2
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

connys
nrh
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april