defacto_pan2020

Rekordmånga besökte märsta.nu

2020 var ett rekordår för märsta.nu med över åtta procents ökad trafik.

centrum_artikel

märsta.nu ökade sina besökssiffror för 2020 med 8 procent när det gäller användare, totalt var det 784 000 som besökte nyhetssajtendet gångna året. Antalet nya användare ökade med nästan tio procent. De totala besöken uppgick till 4,1 miljoner vilket är det totala antalet besök som gjorts av användarna på sajten.

Bästa månaden var mars 115 000 användare, sämsta månaden var december med knappt 70 000 användare. Siffrorna visar att den mobila trafiken uppgår till 70 procent, 23 procent besöker märsta.nu via dator och resterande sju från en iPad. Den mobila trafiken är i stort sett oförändrad medan trafik från padda till dator förändrats, fler väljer nu dator jämfört med padda.

märsta.nu har inte heller enbart läsare i Sigtuna kommun utan den lockar trafik från hela landet samt utomlands. Besök har skett från varenda världsdel; Nordamerika, Sydamerika, Oceanien, Asien och Afrika. Exempelvis 35 besök från Nya Zeeland och 68 från Sydafrika. Under året har märsta.nu lanserat nya tjänster, som en bostadssajt med de senaste lagfarterna för bostadsaffärer.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

2020_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

januari_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

prima_helsida
meko_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

speedy_vinter_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan