arlandagolf_pan_aug

Rekordhög vattenförbrukning

Trots att Norrvatten vädjat till allmänheten att minska vattenkonsumtionen så ger det ingen effekt.

marstakalaset_artikel

märsta.nu rapporterade i maj och i juni om att allmänheten som får vatten via Norrvatten bör minska sin konsumtion. Men nu kommer beskedet från Norrvatten att konsumtionen inte minskar, allmängeten använder vattnet som vanligt rapporterar Stockholm Direkt.
– Tyvärr har vi inte kunnat se att det har haft någon effekt. Det är svårt att utvärdera; hade den varit ännu högre om vi inte gått ut? Vi har legat på 40 procent mer än normalproduktion, det är en väldigt stor ökning, säger Johanna Lindgren, vd för Norrvatten, till sajten.

Under en tid i somras kom vatten via Märsta grundvattenverk och Norrvatten ska ha använt grundvattenverken för att klara av förbrukningen enligt tidningen som hänvisar till ett styrelseprotokoll. Bevattningsförbud har ännu inte införts men det kan bli aktuellt snart. En anledning till uppmaningen är att vattenverket inte hinner med att producera dricksvatten även om tillgången till vatten via Mälaren är stor.

Värmen har hållit i sig länge, normalt är det en vecka värme eller enstaka dagar. Det ansträngda läget ska dock vara över nu när skolor stängt och en del stockholmare gett sig ut på landet eller åkt iväg på semestrar. Planering pågår för att bygga ut kapaciteten med tio procent fram till 2021, detta eftersom inflyttningen är större än vad förbrukningen minskar.

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

marstakalas_helsida
sommar_centrum
kontor_thaifong
happyhomes_2019
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar
nrh