arlandagk_panorama

Rekordhög vattenförbrukning

Trots att Norrvatten vädjat till allmänheten att minska vattenkonsumtionen så ger det ingen effekt.

rosta_sigtuna2

märsta.nu rapporterade i maj och i juni om att allmänheten som får vatten via Norrvatten bör minska sin konsumtion. Men nu kommer beskedet från Norrvatten att konsumtionen inte minskar, allmängeten använder vattnet som vanligt rapporterar Stockholm Direkt.
– Tyvärr har vi inte kunnat se att det har haft någon effekt. Det är svårt att utvärdera; hade den varit ännu högre om vi inte gått ut? Vi har legat på 40 procent mer än normalproduktion, det är en väldigt stor ökning, säger Johanna Lindgren, vd för Norrvatten, till sajten.

Under en tid i somras kom vatten via Märsta grundvattenverk och Norrvatten ska ha använt grundvattenverken för att klara av förbrukningen enligt tidningen som hänvisar till ett styrelseprotokoll. Bevattningsförbud har ännu inte införts men det kan bli aktuellt snart. En anledning till uppmaningen är att vattenverket inte hinner med att producera dricksvatten även om tillgången till vatten via Mälaren är stor.

Värmen har hållit i sig länge, normalt är det en vecka värme eller enstaka dagar. Det ansträngda läget ska dock vara över nu när skolor stängt och en del stockholmare gett sig ut på landet eller åkt iväg på semestrar. Planering pågår för att bygga ut kapaciteten med tio procent fram till 2021, detta eftersom inflyttningen är större än vad förbrukningen minskar.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

oppning_helsida
bonava_maj_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
mp_eu
eu_sap
nationaldag_helsida
moderaternamaj
rosta_sigtuna2
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
colorama_april
oppning_outsider
sh_oppet
mp_eu_outsider
connys
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
v_eu
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
sap_outsider_eu