lokal_effekt
SL betalade ut 3,7 miljoner kronor till resenärer i januari

Rekordbelopp gick ut i resegarantin

Resenärer fick under januari ut rekordhöga beloppet 3,7 miljoner kronor via SL:s resegaranti.

Sena pendeltåg var den största anledningen till att resenärer under januari fick ut 3,7 miljoner kronor rapporterar P4 Stockholm. Förseningarna beror enligt SL på järnvägens infrastruktur:
– Det ligger bland de absolut högsta nivåerna som reseersättningen har betalat ut och det har varit väldigt struligt i pendeltågstrafiken, både i december och januari. Det är inte på någon acceptabel nivå, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL till P4 Stockholm.

Spårfel och växelfel ligger bakom avbrotten. Om man blir mer än 20 minuter sen kan man få ersättning enligt Resegarantin på upp till 1140 kronor.
– Trafikverket ska ju se till att tågen ska kunna köra enligt de tidtabeller som finns. Det är alltid tråkigt när det drabbar våra resenärer, som inte tänker så mycket på vem som äger ansvaret bakom situationen, fortsätter Christer Hoffman.

outsider
connys
frisyr_december
happyhomes_2019
korpen_jan-feb
sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

funkis_2
nrh
banner_trerosor