centrum_panorama2020
märsta.nu besöktes av ca 650 000 användare under 2017

Rekordår för märsta.nu

2017 blev ett rekordår för märsta.nu med i snitt 25 000 användare som besökte sidan per vecka: - 2017 var händelserikt och vi lyckades fånga upp den bevakning som kommuninvånarna efterfrågade, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

märsta.nu ökade användarna, alltså unika besök, med nästan 33 procent under 2017, från 491 000 till 652 000. De totala besöken gick upp med 42 procent till ca 3,9 miljoner och sidvisningarna uppgick till 7,2 miljoner, en ökning med 45 procent.

10 000 besök om dagen
Varje vecka snittade märsta.nu ca 25 000 användare och dagligen 10 000 sessioner (besök). Antalet klick per dag uppgick nästa 20 000. Siffrorna visar att det blev månadsrekord i elva av av månader:
– Vi hade en del händelserika dagar i kommunen som vi var med och bevakade i kombination med läsvärda artiklar om kommuninvånare, jag tror att vi lyckades fånga in våra läsares nyhetsbehov i stort sett varje dag på märsta.nu, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

Tipsen strömmar in
Nyckeln till rapporteringen är fortsatt tipsen, både om pågående saker ute i samhället och om kommuninvånare som ska uppmärksammas eller:
– Vi får mängder av tips varje vecka och ser till att alla får svar på sitt tips, inte alla leder till nyheter men en hel del, det känns som att kommuninvånarna vet vad vi vill skriva om och det förtroendet tar vi på största allvar, det är hedersamt att vara kommuninvånarnas främsta nyhetskälla, fortsätter Daniel Iskander.

Mobila trafiken ökar
Av alla besök på märsta.nu var 60 procent från en mobiltelefon, en ökning med nästan 10 procent jämfört med 2016, bara var tredje besök kommer nu från en dator och paddan ligger kvar på ungefär samma nivå, 12 procent. Den mobila trafiken ökar därmed på bekostnad av trafiken från en dator.
– Vi vet att under pågående händelser så är det allt mer trafik som kommer via en mobiltelefon eftersom besökarna ser något pågående och surfar in från sin telefon, analyserar Daniel Iskander.

Storsatsar 2018
Detta år är ett valår, med det kommer märsta.nu att i likhet med 2014 att storsatsa på att bevaka valet och vad de politiska partierna vill i kommunen. Vi kommer fortsätta granska och avslöja både makten och de politiska partierna samt deras representanter. Vi tar tacksamt emot tips på saker som ni tycker ska granskas och lyftas upp till ytan bland de folkvalda.
– Att granska makten är bland den viktigaste uppgiften media har, vi har under vår tid sedan 2008 granskat och avslöjat oegentligheter både i den kommunala verksamheten och bland beslutsfattare, det uppdraget tar vi på allvar och vi kommer inte slå oss till ro, säger Daniel Iskander

Har du ett tips till märsta.nu? Kontakta redaktionen på tips@marsta.nu.

centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_50

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_helsida
connys
oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider