defacto_pan2020
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.Foto: Pressbild

Rekordår för pendeltågsresandet

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) konstaterar att pendeltågsresandet ökade kraftigt under 2019.

centrum_artikel

Totalt gjordes 861 miljoner resor inom SL-trafiken förra året, fler resor än någonsin. Pendeltågstrafiken ökade med hela 13 miljoner resor under förra året:
– Fler och nöjdare resenärer är det bästa kvittot SL-trafiken kan få. Det visar att vårt arbete med att utveckla trafiken med fler avgångar, högre kvalitet och bättre utbud ger resultat. I år tar vi vidare det arbetet för att göra trafiken ännu bättre för fler, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Förra året uppgick resandet med pendeltåg till 120 miljoner, att jämföra med 107 miljoner under 2018. märsta.nu har tidigare rapporterat om att pendeltågen blev allt punktligare under 2019.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

sportlov_sigtuna
2020_helsida
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_helsida
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider