defacto_pan
Fästingsäsongen startar nu och pågår fram till oktober. Foto: Insändarbild

Rekordår för fästingar-Risk att drabbas i vårvärmen

2017 var ett rekordår för fästingar i länet våren innebär en ökad risk att drabbas av fästingbett.

Ska man vaccinera mot fästingar kan det vara bra att göra det direkt. Vaccinationer ges via vissa vårdcentraler eller fästingbussen som besöker kommunen nästa vecka. grundvaccinering mot TBE består av tre doser och ger skydd i tre år.

Enligt ett pressmeddelande så vaknar fästingarna från sin dvala och kryper upp för att leta mat under våren. Det innebär en ökad risk att bli biten och eventuellt drabbas av TBE. Smittorisken anses extra stor i länet då det förra året anmäldes 151 fall av TBE-smitta, det är första gången på fyra år som antalet fall överstiger 100. Stockholms läns landsting rekommenderar TBE-vaccination till personer som vistas längs kust och sjöar samt i skog och mark mellan april-oktober. Majoriteten av alla fall i landet rapporterades just i Stockholm, totalt i hela landet rör det sig om 391 personer, att jämföra med 238 stycken 2016.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis
frisyr_december

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

outsider
icavalsta_julbanner

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

sigtunavatten_standard
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

banner_trerosor
funkis_2
connys
nrh