banner_moderaterna
Fästingsäsongen startar nu och pågår fram till oktober. Foto: Insändarbild

Rekordår för fästingar-Risk att drabbas i vårvärmen

2017 var ett rekordår för fästingar i länet våren innebär en ökad risk att drabbas av fästingbett.

banner_moderaterna_artikel

Ska man vaccinera mot fästingar kan det vara bra att göra det direkt. Vaccinationer ges via vissa vårdcentraler eller fästingbussen som besöker kommunen nästa vecka. grundvaccinering mot TBE består av tre doser och ger skydd i tre år.

Enligt ett pressmeddelande så vaknar fästingarna från sin dvala och kryper upp för att leta mat under våren. Det innebär en ökad risk att bli biten och eventuellt drabbas av TBE. Smittorisken anses extra stor i länet då det förra året anmäldes 151 fall av TBE-smitta, det är första gången på fyra år som antalet fall överstiger 100. Stockholms läns landsting rekommenderar TBE-vaccination till personer som vistas längs kust och sjöar samt i skog och mark mellan april-oktober. Majoriteten av alla fall i landet rapporterades just i Stockholm, totalt i hela landet rör det sig om 391 personer, att jämföra med 238 stycken 2016.

valet2018

Moderaterna vill införa tiggeriförbud

Politik Ledande moderater går till val på att införa ett nationellt tiggeriförbud: daniel iskandar: - Vi ska inte ha tiggare på Sveriges gator, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sap_valet2018
EXTRA

Inbrott i butik på Norrbacka

Blåljus Handlaren på Norrbacka hade inbrott vid 23-tiden på onsdagskvällen: - Det är minst fyra personer inblandade, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_juli
steningeslottsommar
valet2018

klart: Möts i valduell

Politik Under onsdagsmorgonen blev det klart med att KSO-kandidaterna Olov Holst (M) och Marie Axelsson (S) möts i en livesänd och publik debatt på tisdag.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset

Inbrott i pizzeria

Blåljus Ett inbrott anmäldes under natten i en pizzeria: - Någon sprang iväg bärandes på något, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Kritik mot (S)-utspelet om fördubblade badpriser

Politik Socialdemokraternas förstanamn och oppositionsrådet Marie Axelsson påstår i en valfilm att Moderaterna avser fördubbla priserna på Midgårdsbadet: - Det är ren lögn, dundrar moderaternas Olov Holst.

centerpartiet_helsida_ett
gotenehus
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard