panorama_centrum
Foto: Norrtälje kommun

Rekord i antal coronafall

Sigtuna kommun noterade det högsta antalet coronafall under hela pandemin den föregående veckan.

239 personer i kommunen konstaterades smittade med covid-19 vecka 12. Det är den högsta noteringen för en enskild vecka under hela pandemin. Vecka 51 var det 208 fall vilket var den fram till nu högsta noteringen. Jämfört med förra veckan är ökningen 62 fall.
Sigtuna hör nu till kommunerna med flest antal fall per 100 000 invånare. Bara i Nynäshamn, Huddinge och Lidingö är det fler fall per 100 000 invånare just nu i länet.
– Det är just nu mycket ansträngt inom intensivvården i länet. Vi tar all hjälp vi kan få för att få fram fler vårdplatser. Idag rapporterar sjukhusen 89 patienter med covid-19 vid intensivvårdsavdelningarna, det är lika med den totala kapaciteten som vi har i normala fall. Nu har sjukhusen bemannat upp nästan 160 tillgängliga intensivvårdsplatser och fler är på gång, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett uttalande.
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider