defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Rekord i antal coronafall

Sigtuna kommun noterade det högsta antalet coronafall under hela pandemin den föregående veckan.

centrum_artikel
239 personer i kommunen konstaterades smittade med covid-19 vecka 12. Det är den högsta noteringen för en enskild vecka under hela pandemin. Vecka 51 var det 208 fall vilket var den fram till nu högsta noteringen. Jämfört med förra veckan är ökningen 62 fall.
Sigtuna hör nu till kommunerna med flest antal fall per 100 000 invånare. Bara i Nynäshamn, Huddinge och Lidingö är det fler fall per 100 000 invånare just nu i länet.
– Det är just nu mycket ansträngt inom intensivvården i länet. Vi tar all hjälp vi kan få för att få fram fler vårdplatser. Idag rapporterar sjukhusen 89 patienter med covid-19 vid intensivvårdsavdelningarna, det är lika med den totala kapaciteten som vi har i normala fall. Nu har sjukhusen bemannat upp nästan 160 tillgängliga intensivvårdsplatser och fler är på gång, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett uttalande.
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider