januari
Foto: Skånetrafiken

Rekommendationer om munskydd följs inte

Det har varit dålig användning av munskydd i kollektivtrafiken larmar resenärer om både lokalt och runt om i länet.

centrum_artikel

Munskydd ska användas i kollektivtrafiken mellan 7-9 och 16-18. Men runt om i länet rapporteras det om att användningen enligt rekommendationerna inte sker i hög utsträckning. Även här hemma i Sigtuna kommun kommer rapporter om att munskydd inte används. En läsare berättar för märsta.nu om att ungdomar åker utan munskydd och frågar sig om ungdomarna verkligen förstår allvaret i situationen att de kan riskera att smitta andra som i sin tur kan drabba personer i riskgrupp.
– Det är väldig nonchalans.

Det är inget krav på munskydd utan endast rekommendationer.
-Rekommendationen bygger på det personliga ansvaret och behovet av munskydd kan finnas under andra klockslag och dagar när många reser. Därför är det bra att du som reser med SL alltid har med dig ett munskydd att använda vid behov, skriver SL på sin hemsida.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken gäller för resenärer födda 2004 eller tidigare. Är man född senare så omfattas man inte av rekommendationen.

ridskola2020_helsida
januari_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
prima_helsida
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

moderat_outsider_jan
meko_outsider
nrh
swedol_outsider
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
speedy_vinter2020_outsider