defacto_pan2020
Foto: Skånetrafiken

Rekommendationer om munskydd följs inte

Det har varit dålig användning av munskydd i kollektivtrafiken larmar resenärer om både lokalt och runt om i länet.

centrum_artikel

Munskydd ska användas i kollektivtrafiken mellan 7-9 och 16-18. Men runt om i länet rapporteras det om att användningen enligt rekommendationerna inte sker i hög utsträckning. Även här hemma i Sigtuna kommun kommer rapporter om att munskydd inte används. En läsare berättar för märsta.nu om att ungdomar åker utan munskydd och frågar sig om ungdomarna verkligen förstår allvaret i situationen att de kan riskera att smitta andra som i sin tur kan drabba personer i riskgrupp.
– Det är väldig nonchalans.

Det är inget krav på munskydd utan endast rekommendationer.
-Rekommendationen bygger på det personliga ansvaret och behovet av munskydd kan finnas under andra klockslag och dagar när många reser. Därför är det bra att du som reser med SL alltid har med dig ett munskydd att använda vid behov, skriver SL på sin hemsida.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken gäller för resenärer födda 2004 eller tidigare. Är man född senare så omfattas man inte av rekommendationen.

Moderaterna_helsida2021
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
rentawreck_outsider
connys