defacto_pan2020
Olov Holst (M), oppositionsråd. Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Regnbågskoalitionen får vänta

Den nya regnbågskoalitionen hade planerat att klubba igenom ändringar av presidier i styrelser och nämnder för en ny kommunledning men fick dra tillbaka sitt förslag i samband med Kommunstyrelsen: - Vi har en överenskommelse, det var bara formalia som skulle justeras, säger Olov Holst (M), oppositionsråd, till märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu kunde i fredags rapportera om att den nya regnbågskoalitionen planerade att ändra presidier i styrelser och nämnder. Men när ärendena skulle dras i Kommunstyrelsen på måndagen drogs det tillbaka. Anledningen är enligt Olov Holst (M) att formalian var inte ordning enligt kommunjurister och tjänstemän. Därför har man nu beslutat att kalla till extra Kommunstyrelsesammanträde i sommar.

Har en överenskommelse
Olov Holst (M) poängterar att det inte handlar om någon schism i den nya koalitionen som rykten gjort gällande för märsta.nu:
– Vi har en överenskommelse som är tecknad av alla, det finns inga indikationer på att vi inte ska gå vidare utan vi kör igenom detta ordentligt på nästa sammanträde, säger Holst.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
agy_flyg_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
prima_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida
centrum_helsida2020
agy_oppethus-helsida
moderat_outsider_jan
meko_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
agy-outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out
agy_flyg_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider