centrum_panorama2020
RegnbågskoalitionenFoto: Sigtuna kommun
Gun Eriksson (S) uppmanas avgåFoto: Jamshid Jamshidi

Regnbågskoalitionen anklagas för att vara odemokratisk

Socialdemokraterna anser nu att den nya Regnbågskoalitionen inte är demokratiska eftersom de inte avsäger sig sina platser i Kommunrevisionen: - När Socialdemokraterna släpper ordförande posten i fullmäktige kommer vi släppa de platser som vi har i Kommunrevisionen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel

Bara dagar efter att en ny kommunledning formellt valts anklagar Socialdemokraterna Regnbågskoalitionen för att vara odemokratiska eftersom de även kontrollerar majoriteten i Kommunrevisionen. I praktiken granskar de alltså sig själva, anser Socialdemokraterna. Kommunrevisionen ska vara omvänd majoriteten i fullmäktige, således ska Socialdemokraterna ha majoritet där. Idag har Regnbågskoalitionen majoritet med 4-2 inklusive ordföranden som har utslagsröst.

Uppmanar ordförande att avgå
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är mycket väl medveten om hur fördelningen ser ut men säger att är ett medvetet agerande eftersom både kommunrevisionen och fullmäktiges presidium är valda för en mandatperiod så uppmanar man samtidigt Gun Eriksson (S) att lämna sin plats som ordförande i fullmäktige:
– Fullmäktiges ordförande ska leda fullmäktige och återspegla majoriteten, den dagen ordförande avgår kommer vi även att lämna våra poster i kommunrevisionen, säger Olov Holst.

studenten2020_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

sommarlov_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider