panorama_centrum
RegnbågskoalitionenFoto: Sigtuna kommun
Gun Eriksson (S) uppmanas avgåFoto: Jamshid Jamshidi

Regnbågskoalitionen anklagas för att vara odemokratisk

Socialdemokraterna anser nu att den nya Regnbågskoalitionen inte är demokratiska eftersom de inte avsäger sig sina platser i Kommunrevisionen: - När Socialdemokraterna släpper ordförande posten i fullmäktige kommer vi släppa de platser som vi har i Kommunrevisionen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bara dagar efter att en ny kommunledning formellt valts anklagar Socialdemokraterna Regnbågskoalitionen för att vara odemokratiska eftersom de även kontrollerar majoriteten i Kommunrevisionen. I praktiken granskar de alltså sig själva, anser Socialdemokraterna. Kommunrevisionen ska vara omvänd majoriteten i fullmäktige, således ska Socialdemokraterna ha majoritet där. Idag har Regnbågskoalitionen majoritet med 4-2 inklusive ordföranden som har utslagsröst.

Uppmanar ordförande att avgå
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är mycket väl medveten om hur fördelningen ser ut men säger att är ett medvetet agerande eftersom både kommunrevisionen och fullmäktiges presidium är valda för en mandatperiod så uppmanar man samtidigt Gun Eriksson (S) att lämna sin plats som ordförande i fullmäktige:
– Fullmäktiges ordförande ska leda fullmäktige och återspegla majoriteten, den dagen ordförande avgår kommer vi även att lämna våra poster i kommunrevisionen, säger Olov Holst.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
mp_outsider2022
connys
marina_outsider
ewas_outsider