moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Centerpartiet

Regionpolitiker efterlyser satsningar på E4:an och Märsta station

Gustav Hemming (C), tillväxt- och samhällsplaneringsregionråd med ansvar för infrastrukturfrågor, vill se satsningar på Märsta station och fyrspår mellan Uppsala-Stockholm och en upprustning av Märsta station.

Regeringens nationella plan saknar finansiering för viktiga upprustningar i Stockholm anser Gustav Hemming (C), tillväxt- och samhällsplaneringsregionråd med ansvar för infrastrukturfrågorna. Hemming vill se en ombyggnad av Märsta station och fyrspår till Uppsala.
– Jag ska ge regeringen ett gott råd: Finansiera de mångmiljardbelopp som de nya höghastighetstågen kostar med nya pengar eller särskilda lån, för det finns många andra behov i Stockholm och övriga delar av Sverige som inte kan vänta.
Utöver ombyggnad av stationen och fyrspår vill även Hemming att E4:an mellan Arlanda-Häggvik får en kapacitetsförstärkning.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider