defacto_pan2020
Ella Bohlin (KD) och Anna Starbrink (L)Foto: Pressbild

Regionpolitiker: Blir storskalig vaccination

Den blågröna majoriteten Region Stockholm uppger att det blir en storskalig vaccinering för att stoppa smittspridning av covid-19.

centrum_artikel

På tisdag kommer man i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen att besluta om ett vaccinationsprogram för covid-19.
– Vaccinet är det enda som kan stoppa den omfattande smittspridningen vi ser nu. Därför har vi planerat i ett tidigt skede för storskalig vaccination av Stockholms invånare. Sedan tidigare har vi i vårdens kunskapsstyrningsnämnd tagit beslut om en strategi med prioriteringar där riskgrupper och vårdpersonal står först i kön. Vi räknar med ett gott samarbete med fler aktörer för att säkra tillräcklig kapacitet. Vi kommer fatta beslut som möjliggör för oss att sätta igång direkt när vaccinet blir godkänt och tillgängligt, säger Ella Bohlin (KD), ordförande i vårdens kunskapsstyrningsnämnd.

Som märsta.nu rapporterade tidigare så har planeringen för förberedelser inför att vaccinet kommer pågått under några veckor och man fortsätter arbeta med det tills det anländer. Personer över 70 år och riskgrupper är prioriterade.
– Vaccinationen är vårt viktigaste vapen mot pandemin. Så snart vi har vaccin kommer vi börja vaccinera äldre, riskgrupper och vårdpersonal och det kommer ske på äldreboenden och vårdcentraler. Nästa fas vidgas till alla befintliga vårdgivare inom vaccination. När vi hunnit vaccinera riskgrupper, kommer vi förhoppningsvis ha gott om vaccin och behöver använda oss av fler aktörer som i vanliga fall inte utför vaccinationer men har kompetensen, personalen och lokalerna för att göra det. Vår hälso- och sjukvårdsdirektör får därför uppdraget att upprätta de avtal som behövs för att säkerställa en massiv vaccinationskapacitet i alla faser, uppger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
defacto_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider