center_pan21
Ella Bohlin (KD) och Anna Starbrink (L)Foto: Pressbild

Regionpolitiker: Blir storskalig vaccination

Den blågröna majoriteten Region Stockholm uppger att det blir en storskalig vaccinering för att stoppa smittspridning av covid-19.

centrum_artikel

På tisdag kommer man i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen att besluta om ett vaccinationsprogram för covid-19.
– Vaccinet är det enda som kan stoppa den omfattande smittspridningen vi ser nu. Därför har vi planerat i ett tidigt skede för storskalig vaccination av Stockholms invånare. Sedan tidigare har vi i vårdens kunskapsstyrningsnämnd tagit beslut om en strategi med prioriteringar där riskgrupper och vårdpersonal står först i kön. Vi räknar med ett gott samarbete med fler aktörer för att säkra tillräcklig kapacitet. Vi kommer fatta beslut som möjliggör för oss att sätta igång direkt när vaccinet blir godkänt och tillgängligt, säger Ella Bohlin (KD), ordförande i vårdens kunskapsstyrningsnämnd.

Som märsta.nu rapporterade tidigare så har planeringen för förberedelser inför att vaccinet kommer pågått under några veckor och man fortsätter arbeta med det tills det anländer. Personer över 70 år och riskgrupper är prioriterade.
– Vaccinationen är vårt viktigaste vapen mot pandemin. Så snart vi har vaccin kommer vi börja vaccinera äldre, riskgrupper och vårdpersonal och det kommer ske på äldreboenden och vårdcentraler. Nästa fas vidgas till alla befintliga vårdgivare inom vaccination. När vi hunnit vaccinera riskgrupper, kommer vi förhoppningsvis ha gott om vaccin och behöver använda oss av fler aktörer som i vanliga fall inte utför vaccinationer men har kompetensen, personalen och lokalerna för att göra det. Vår hälso- och sjukvårdsdirektör får därför uppdraget att upprätta de avtal som behövs för att säkerställa en massiv vaccinationskapacitet i alla faser, uppger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd

bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

connys_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
dack-helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh