panorama_centrum
Foto: Region Örebro län

Regionen vill se ökad vaccinering inför hävda restriktioner

Coronafallen ser ut att minska en aning för den senaste veckan i länets 26 kommuner.

Inför torsdagens siffror på lokal nivå ser det ut som att smittan minskar igen. 1467 fall konstaterades mellan 14-20 september i länets 26 kommuner. Dock ökar antalet som vårdas på sjukhus.
– Det är fortfarande över 100 patienter med covid-19 på våra sjukhus, även om det minskat sedan förra veckan. Antalet rapporterat smittade med covid-19 har också minskat, men vi bör avvakta innan vi drar några slutsatser kring det då antalet som testat sig också minskat kraftigt under den senaste veckan, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Bratt uppger vidare att man ser i ökning av vaccinationerna, men det är i för låg takt. Man måste få upp vaccineringsgraden tills nästa onsdag.
– Ju fler som vaccinerar sig desto lägre smittspridning. Följden blir färre patienter på sjukhus vilket i sin tur innebär att vården kan ta hand om patienter vars vård fått vänta under pandemin, säger Johan Bratt.

För att öka andelen vaccinerade kommer särskilda insatser att genomföras i områden med lägre täckning. Märsta är ett sådant område.

defacto_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
moderat_outsider