moderaterna_riksdag
Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.

Regionen vill pausa ökning av utjämningsskatten

Region Stockholm kräver att reeringen pausar höjningen av utjämningsskatten.

centrum_artikel

Utjämningsskatten som ekonomiskt starkare kommuner och regioner betalar till kommuner med låg skattekraft höjs nästa år. Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) anser att höjningen borde pausas eftersom regionen fyrdubblat IVA-kapaciteten, bygger nytt sjukhus, säkrat skyddsutrustning för en andravåg och var först i landet med storskalig testning.

Regionen ska gå från att belasta en miljard 2019 till 3,6 miljarder när systemet är utbyggt 2023. Moderaterna anser att införandet borde skjutas upp till 2023.
– Det är orimligt att under pandemin och med det nya ekonomiska läget driva igenom chockhöjningen av utjämningsskatten, en Stockholmsskatt på 3,6 miljarder kronor, som vi är den enda av landets 21 regioner som betalar. Det motsvarar drygt 5000 sjuksköterskor. Idag arbetar cirka 11 000 sjuksköterskor i regionen och de behöver bli fler – inte färre. Det handlar om enorma pengar som regering och riksdag vill ta från Stockholmsvården. Därför begär Region Stockholm att regeringen åtminstone ger oss en andningspaus så att vi kan återstarta Stockholmsregionen efter en extraordinär vår, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm.

Regionen och alla länets kommuner står inför en omstart som är nödvändig för både regionen och Sveriges skull enligt Svenonius och därför måste regeringen skyndsamt återkomma med besked om när systemet ska införas. Skatten i Region Stockholm är 12,08 procent för 2020.

julmarknad_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
flygskola_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
nrh
flygskolan_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider