moderaterna_riksdag
Foto: Region Örebro län

Regionen ökar vaccineringstakten

Region Stockholm intensifierar vaccineringstakten i hela länet för att fler ska kunna vaccinera sig med både dos 1,2 och 3.

centrum_artikel

Vaccinationerna uppges ha ökat kraftigt i länets 26 kommuner de senaste tre veckorna. I Sigtuna är det en ökning med nästan tre procent. Nu intensifieras arbetet med att få fler att dels ta dos 1 men även de som redan tagit att ta andra eller tredje dosen.
– Vi har lyckats öka kapaciteten hos våra befintliga aktörer så mycket att vi idag har cirka 17 000 lediga tider att boka hos någon av våra vaccinatörer. Men det är inte alltid att det finns både en tid och plats som passar alla. Därför ökar vi kapaciteten eftersom vi nu vet att alla över 18 ska förr eller senare erbjudas en påfyllnadsdos, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Mobila enheter kommer att utökas, i Sigtuna kommun finns det i Valsta och Märsta Centrum. Man ska också öppna upp för vaccinering inom vårdvalet vilket innebär att man ska kunna ta vaccin hos sin husläkarmottagning. Påfyllnadsdos gäller nu för 65-plussare men man avser släppa på för andra målgrupper inom kort.

2020_helsida
handbollsskola

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

mod_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

connys_helsida

Josefine blir ny fotbollsbas i Uppland

Fotboll Josefine Jardenäs från Sigtuna blir ny kanslichef på Upplands FF: - Upplandsfotbollen är relativt ny för mig och det ska bli spännande att lära känna alla föreningar och ledare runt om i distriktet, säger Josefine i ett uttalande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_out
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider