panorama_centrum
Foto: Region Örebro län

Regionen ökar vaccineringstakten

Region Stockholm intensifierar vaccineringstakten i hela länet för att fler ska kunna vaccinera sig med både dos 1,2 och 3.

Vaccinationerna uppges ha ökat kraftigt i länets 26 kommuner de senaste tre veckorna. I Sigtuna är det en ökning med nästan tre procent. Nu intensifieras arbetet med att få fler att dels ta dos 1 men även de som redan tagit att ta andra eller tredje dosen.
– Vi har lyckats öka kapaciteten hos våra befintliga aktörer så mycket att vi idag har cirka 17 000 lediga tider att boka hos någon av våra vaccinatörer. Men det är inte alltid att det finns både en tid och plats som passar alla. Därför ökar vi kapaciteten eftersom vi nu vet att alla över 18 ska förr eller senare erbjudas en påfyllnadsdos, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Mobila enheter kommer att utökas, i Sigtuna kommun finns det i Valsta och Märsta Centrum. Man ska också öppna upp för vaccinering inom vårdvalet vilket innebär att man ska kunna ta vaccin hos sin husläkarmottagning. Påfyllnadsdos gäller nu för 65-plussare men man avser släppa på för andra målgrupper inom kort.

marinan_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider