budget_panorama

Regionen medverkar i masstestning

Region Stockholm har fattat beslut om att medverka i masstester för att ge svar på antalet smittade av covid-19

fraga_liberalerna

Region Stockholm medverkar i ett forskningprojekt var syfte bland annat är att ge svar på hur många som är smittade just nu och hur många som har infekterats utan symtom samt hur många som utveckla antiktoppar mot viruset.
– Jag ser två viktiga delar i att Region Stockholm delfinansierar detta forskningsprojekt.För det första är covid-19 en ny sjukdom vilket gör behovet av ny kunskap extra viktig, och det får vi när sjukvård och forskning går hand i hand. Den forskning som bedrivs idag kan bidra till att skapa lindrande behandling imorgon och därför är kunskapsperspektivet så viktigt. För det andra bidrar detta forskningsprojekt till att öka antalet genomförda tester för förekomsten av covid-19 och det är ett område där Sverige tydligt behöver öka antalet genomförda tester, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

40 000 personer ska provtas för covid-19, 7000 per dygn om allt fungerar optimalt enigt ett pressmeddelande från Region Stockholm.
– Sverige som land ligger inte så bra till gällande testning, vilket Moderaterna har påpekat sedan tidigt i pandemin. Enligt Worldometers statistik har Danmark genomfört 60 000 tester per 1 miljon invånare och Norge 38 500 per 1 miljon invånare medan Sverige ligger på 17 500 per 1 miljon invånare, för tillfället placerat mellan Serbien och Venezuela, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

manskold_helsida
meko_helsida
2020_helsida
connys_helsida
helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
outsider