defacto_pan2020

Regionen medverkar i masstestning

Region Stockholm har fattat beslut om att medverka i masstester för att ge svar på antalet smittade av covid-19

centrum_artikel

Region Stockholm medverkar i ett forskningprojekt var syfte bland annat är att ge svar på hur många som är smittade just nu och hur många som har infekterats utan symtom samt hur många som utveckla antiktoppar mot viruset.
– Jag ser två viktiga delar i att Region Stockholm delfinansierar detta forskningsprojekt.För det första är covid-19 en ny sjukdom vilket gör behovet av ny kunskap extra viktig, och det får vi när sjukvård och forskning går hand i hand. Den forskning som bedrivs idag kan bidra till att skapa lindrande behandling imorgon och därför är kunskapsperspektivet så viktigt. För det andra bidrar detta forskningsprojekt till att öka antalet genomförda tester för förekomsten av covid-19 och det är ett område där Sverige tydligt behöver öka antalet genomförda tester, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

40 000 personer ska provtas för covid-19, 7000 per dygn om allt fungerar optimalt enigt ett pressmeddelande från Region Stockholm.
– Sverige som land ligger inte så bra till gällande testning, vilket Moderaterna har påpekat sedan tidigt i pandemin. Enligt Worldometers statistik har Danmark genomfört 60 000 tester per 1 miljon invånare och Norge 38 500 per 1 miljon invånare medan Sverige ligger på 17 500 per 1 miljon invånare, för tillfället placerat mellan Serbien och Venezuela, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
nrh
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider