moderat_sommar

Regionen medverkar i masstestning

Region Stockholm har fattat beslut om att medverka i masstester för att ge svar på antalet smittade av covid-19

centrum_artikel

Region Stockholm medverkar i ett forskningprojekt var syfte bland annat är att ge svar på hur många som är smittade just nu och hur många som har infekterats utan symtom samt hur många som utveckla antiktoppar mot viruset.
– Jag ser två viktiga delar i att Region Stockholm delfinansierar detta forskningsprojekt.För det första är covid-19 en ny sjukdom vilket gör behovet av ny kunskap extra viktig, och det får vi när sjukvård och forskning går hand i hand. Den forskning som bedrivs idag kan bidra till att skapa lindrande behandling imorgon och därför är kunskapsperspektivet så viktigt. För det andra bidrar detta forskningsprojekt till att öka antalet genomförda tester för förekomsten av covid-19 och det är ett område där Sverige tydligt behöver öka antalet genomförda tester, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

40 000 personer ska provtas för covid-19, 7000 per dygn om allt fungerar optimalt enigt ett pressmeddelande från Region Stockholm.
– Sverige som land ligger inte så bra till gällande testning, vilket Moderaterna har påpekat sedan tidigt i pandemin. Enligt Worldometers statistik har Danmark genomfört 60 000 tester per 1 miljon invånare och Norge 38 500 per 1 miljon invånare medan Sverige ligger på 17 500 per 1 miljon invånare, för tillfället placerat mellan Serbien och Venezuela, säger Tobias Nässén (M), forskningsregionråd i Region Stockholm.

2020_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh