panorama_centrum
Foto: SL

Regionen kompenseras för förlorade biljettintäkter

Regeringen ger kollektivtrafiken en riktat stöd för att täcka upp biljettappet under coronakrisen.

Kollektivtrafiken i Region Stockholm har drabbats av ett omfattande bortfall av biljettintäkter. SL har även uppmanat resenärer att inte resa med kollektivtrafiken. Nu kommer besked om att regeringen ger tre miljarder till regionernas kollektivtrafik enligt Mitt i Stockholm. Bara i år sedan årskiftet har SL tappat en halv miljard i förlorade biljettintäkter på periodkorten.
– Till följd av coronakrisen blöder kollektivtrafiken i Sverige över en miljard kronor i månaden. Även om varje krona som säkrar bussar och tåg är välkommet kommer dagens besked att behöva följas av fler om vi ska få stopp på blödningen, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till tidningen.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

mp_helsida_april

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider