defacto_pan2020

Region Stockholm säger upp avtal med Riddarens i Märsta

Region Stockholm säger upp avtalet med Riddarens vårdcentral i Märsta med omedelbar verkan: - Som en skattefinansierad verksamhet ser vi allvarligt på avtalsparter som inte bedöms lämna korrekta uppgifter till Skatteverket. Det visar på en nonchalans av hanteringen av ersättningen bolagen får av Region Stockholm som är skattemedel, säger Christoffer Bernsköld, enhetschef för allmänmedicin, Region Stockholm.

centrum_artikel

Riddarens vårdcentral får sitt avtal med Region Stockholm uppsagt med omedelbar verkan, det drabbar bland annat vårdcentralen i Märsta. Bakgrunden är att Region Stockholm i samband med stickkontroller upptäckt brister i faktureringen vilket inneburit att Riddarens fått kreditera många poster. Efter det gjorde man en fördjupad kontroll av verksamheten och i den framkom också uppgifter om att Skatteverket fattat beslut om att påföra skatt och arbetsgivaravgifter för 2018 och 2019med 890 000 kronor plus skattetillägg. Dessutom har ägarens överskott av tjänst bedömas vara 2,7 miljoner kronor mer för 2018 och 2019 än vad ägaren uppget själv.

Vidare har det uppdagats omfattande brister i fakturerings- och internkontroll. Man har också brister i hantering av läkemedel, i ett fall har det föranlett en polisanmälan enligt Region Stockholm.
– Hälso- och sjukvårdsförvaltningen skickade en begäran om rättelse i juli 2020 och påtalade då att vårdgivaren vid upprepade tillfällen inte erlagt socialförsäkringsavgifter och skatter. Tillsammans med övriga brister blir den samlade bedömningen att felaktigheterna är så allvarliga att det finns god grund att omedelbart säga upp avtalen för de här verksamheterna, säger Christoffer Bernsköld, enhetschef för allmänmedicin, Region Stockholm.

Totalt var per 31/1 2021 19 200 patienter listade vid någon av Riddarens tre vårdcentraler. Dessa kommer nu få information av Region Stockholm att lista sig hos andra vårdgivare. Det bedöms finnas kapacitet hos andra husläkarmottagningarna som finns där Riddarens har verksamhet, bland annat finns åtta vårdcentraler i Sigtuna kommun som man kan lista sig hos.

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

rentawreck_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider