halloween_centrum
Johan Erikssom, hälso- och sjukvårdsdirektörFoto: Anna Molander/Region Stockholm

Region Stockholm: Kan vara på väg mot tredje våg

Region Stockholm höll pressträff om covidläget under onsdagen och Björn Eriksson, Hälso- och sjukvårdsdirektör, sa att det finns tecken på att vi kan vara på väg mot en tredje våg.

centrum_artikel

Förra veckans totala fall i regionen har kommit ut och enligt Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör, var ökningen 24,1 procent i Stockholm.
– Detta är mycket oroande och kan vara ett tecken på att vi är på väg in i en tredje våg. Om du stannar hemma vid minsta symtom, håller avstånd, jobbar hemifrån om du kan, minskar antalet kontakter så mycket som möjligt gör du stor skillnad för att minska smittspridningen. Det gör att färre behöver bli så sjuka med covid-19 att de behöver vårdas på sjukhus och färre avlider med den här sjukdomen,

147 254 personer i regionen har smittats av covid-19, 3840 personer har avlidit. Eriksson poängterade att vi ska undvika att resa, handla och träffa folk utanför den närmaste familjen om vi absolut inte måste. Han uppmanade på pressträffen att vi håller oss till restriktionerna nu när sportlovet närmar sig. 39 patienter vårdas nu i intensivvård på regionens sjukhus, 227 patienter vårdas vid något sjukhus eller geriatrisk vård.

Lokala siffror för kommunerna i landet och regionen kommer senare under torsdagen.

mp_host_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

happyhomes_sommar2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
nrh
connys