stationshusen
Johan Erikssom, hälso- och sjukvårdsdirektörFoto: Anna Molander/Region Stockholm

Region Stockholm: Kan vara på väg mot tredje våg

Region Stockholm höll pressträff om covidläget under onsdagen och Björn Eriksson, Hälso- och sjukvårdsdirektör, sa att det finns tecken på att vi kan vara på väg mot en tredje våg.

centrum_artikel

Förra veckans totala fall i regionen har kommit ut och enligt Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör, var ökningen 24,1 procent i Stockholm.
– Detta är mycket oroande och kan vara ett tecken på att vi är på väg in i en tredje våg. Om du stannar hemma vid minsta symtom, håller avstånd, jobbar hemifrån om du kan, minskar antalet kontakter så mycket som möjligt gör du stor skillnad för att minska smittspridningen. Det gör att färre behöver bli så sjuka med covid-19 att de behöver vårdas på sjukhus och färre avlider med den här sjukdomen,

147 254 personer i regionen har smittats av covid-19, 3840 personer har avlidit. Eriksson poängterade att vi ska undvika att resa, handla och träffa folk utanför den närmaste familjen om vi absolut inte måste. Han uppmanade på pressträffen att vi håller oss till restriktionerna nu när sportlovet närmar sig. 39 patienter vårdas nu i intensivvård på regionens sjukhus, 227 patienter vårdas vid något sjukhus eller geriatrisk vård.

Lokala siffror för kommunerna i landet och regionen kommer senare under torsdagen.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
2020_helsida
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out